Bloemenzaadactie

neerijnen • Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert in gemeente Neerijnen een speciale bloemenzaadactie, waarbij inwoners in het buitengebied worden opgeroepen om bloemen te zaaien die bijen aantrekkelijk vinden. Meedoen kan vanaf 50 m².

"Vooral in juni blijken er voor wilde bijen weinig aantrekkelijke bloemen. Samen met zaadbedrijf Cruydthoek hebben we daarom een bloemenmengsel speciaal voor wilde bijen laten maken. Ook vlinders en de honingbij profiteren daarvan. De mengsels zijn bedoeld om overhoekjes en randen in te zaaien", zegt projectleider Nomi Havelaar van SLG. "Wilde bijen staan in de belangstelling en veel mensen willen graag een handje helpen maar weten vaak niet met welke bloemen".

Het mengsel bestaat vooral uit tweejarige soorten met daarbij vaste planten, zoals duizendblad, rode klaver, boerenwormkruid, korenbloem en veldlathyrus en dergelijke. Bij de samenstelling is rekening gehouden met de grondsoort in gemeente Neerijnen. Opgeven kan via de onderstaande website.


q www.landschapsbeheergelderland.nl