• D66 Utrecht heeft alvast een kaart met de nieuwe provinciegrens gemaakt.
• D66 Utrecht heeft alvast een kaart met de nieuwe provinciegrens gemaakt. Foto: aangeleverd

'Sluit Vijfheerenlanden in het hart'

regio • Tijdens de Statenvergadering van provincie Utrecht heeft D66 de provincie een kaart aangeboden met daarop de nieuwe provinciegrens. Want, zegt D66 Utrecht-lijsttrekker Marc de Droog (geboren Leerdammer): "Het is goed om de nieuwe provinciegrens alvast in ons hart te sluiten."

Volgens hem gebeurt dit nog te weinig. De Droog: "De beslissingen die wij nemen zijn na 1 januari 2019 ook van toepassing op Leerdam en Zederik. We zien echter nog altijd de oude provinciegrens in onze stukken. Dat zouden wij graag anders zien." Met de komst van Leerdam en Zederik naar Utrecht wordt de provincie bijna 111 km² groter. De provincie Utrecht is daarmee in landoppervlakte niet langer de kleinste provincie en gaat de provincie Flevoland voorbij.

De kaart werd overhandigd tijdens het debat over de landbouwvisie van de provincie Utrecht. Christa Hendriksen, lijsttrekker voor D66 Vijfheerenlanden, is ermee in haar nopjes: "We zijn blij met de aandacht die de provincie voor ons heeft. Met deze zichtbare wijziging van de provinciegrens op de muur van de bestuurder, kunnen we ons nog een beetje meer Utrechter voelen."