• Lisette Klop-Meijdam en Tonny van der Meijden.
• Lisette Klop-Meijdam en Tonny van der Meijden. Foto: Dick Aanen

Spiegeltentfestival: Efteling in het klein

vuren • De vijfde editie van het Spiegeltentfestival in het Lingebos bij Vuren op zaterdag 13 oktober biedt dit jaar plek voor 5.000 bezoekers, een verdubbeling van vorig jaar. Het festivalterrein is uitgebreid omdat dit jaar voor het eerst de volledige parkeerplaats naast de recreatieplas gebruikt kan worden.

De auto's mogen dit jaar parkeren op de parkeerplaats van golfclub The Dutch. Het Spiegeltentfestival wordt gehouden in vier prachtige spiegeltenten. De tenten zijn sfeervol aangekleed. Maar een groot deel van het feest zal buiten plaatsvinden. "De bomen zijn prachtig verlicht. De bezoekers worden ontvangen in een sprookjesachtige ambiance", zegt Tonny van der Meijden van het organisatiebureau ESP. "Het is een beetje de Efteling in het klein."

Bezoekers

ESP organiseert door het jaar heen veel kleinere evenementen in de regio. Het Spiegeltentfestival is binnen een paar jaar uitgegroeid tot één van de grotere evenementen, heel populair bij jonge en oudere feestvierders uit de regio. "Sommigen komen voor de muziek, maar voor velen voelt het aan als een reünie." Het begon met ongeveer zevenhonderd bezoekers, daarna zo'n achthonderd en negenhonderd bij de tweede en derde editie. En vorig jaar trok het evenement plotseling ruim tweeduizend bezoekers. "Dat was voor ons ook een enorme verrassing. Dit jaar hebben we met de gemeente overlegd om door te groeien naar vijfduizend bezoekers. Ik denk dat we dicht in de buurt komen. We zitten in de voorverkoop al dik over de helft."

Ieder was wils

Het Spiegeltentfestival biedt voor ieder was wils. Er is een tent met après ski-muziek, maar ook een tent met muziek uit de jaren '90 tot nu, een bruin café-achtige locatie (Wunderbar) met Nederlandstalige muziek en Q-Music. Naast regionaal bekende dj's, zoals Oakmadness, Jan Millenaar en André de Fockert, treedt dj Darkraver op. Ook Het Feestteam en feestband Eght Herrie zijn van de partij.

Lisette Klop-Meijdam heeft ook dit keer weer alle vergunningen met de instanties en de contracten met de artiesten geregeld. "We hebben opnieuw alle medewerking gekregen van de gemeente Lingewaal en van Staatsbosbeheer. Petje af. We zorgen ervoor dat we geen overlast bezorgen aan de omwonenden van het Lingebos. Op die manier blijft het voor iedereen heel gezellig."

Het Spiegeltentfestival duurt van 18:00 tot 1:00 uur. Toegang is vanaf 16 jaar. Alle beschikbare early bird-tickets waren dit jaar in een recordtempo uitverkocht. De reguliere tickets van 18 euro zijn nog wel verkrijgbaar. Kaarten zijn te bestellen via onderstaande website.


q www.spiegeltentfestival.nl