Asperen is een bibliotheek rijker

25 sep 2018, 13:32

regio • Bibliotheek Rivierenland breidt uit. Sinds kort is in Asperen namelijk een bibliotheek te vinden, in openbare basisschool De Zandheuvel om precies te zijn.

In de school heeft een kleine gemoedelijke dorpsbibliotheek haar deuren geopend. Naast een kleine collectie voor zowel kinderen als volwassenen, is het mogelijk om er gebruik te maken van een computer met gratis internet. De nieuwe bibliotheek is elke maandagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur geopend. Lees- en mediacoach Ron Strik is dan in de bieb aanwezig om bezoekers wegwijs te maken in de collectie, nieuwe leden in te schrijven en om desgewenst advies te geven.


Lidmaatschap

Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Volwassenen kunnen drie maanden gratis een lidmaatschap proberen en betalen vervolgens 3,75 euro per maand voor een abonnement. Bibliotheekleden kunnen met hun pasje tot vijftien boeken en andere materialen (luisterboeken, tijdschriften, dvd's) lenen. Daarnaast kunnen zij nog e-books lezen en gratis online cursussen volgen.

Bibliotheek Asperen bevindt zich in het schoolgebouw van De Zandheuvel aan de Bijdendijkstraat 1.


q www.bibliotheekrivierenland.nl