WaardArt: route langs regionale kunst

25 sep 2018, 13:25

regio • Bijna dertig kunstenaars doen zaterdag 29 en zondag 30 september mee aan atelierroute WaardArt 2018. Net als voorgaande jaren is er een overzichtstentoonstelling met werken van de deelnemers te zien in Stroomhuis Neerijnen. Wethouder Niko Wiendels opent deze vrijdagavond 28 september om 20:00 uur.

WaardArt biedt kunstliefhebbers de gelegenheid om te kijken in de ateliers van de kunstenaars uit de regio. De route voert langs locaties in gemeente Neerijnen en Geldermalsen. Zoals de organisatie op haar website schrijft: "Sommige werken vind je prachtig, en andere doen je niets. Dat mag, want over smaak valt niet te twisten. Maar voordat de schilderijen, beelden, objecten en andere kunst hier terecht kwam, is er een heel proces aan vooraf gegaan." Tijdens WaardArt kunnen bezoekers direct met kunstenaars in gesprek over hoe hun kunst tot stand is gekomen, welke technieken ze hebben gebruikt en wat hun inspiratiebron was. Het is ook mogelijk mee te kijken met een kunstenaar die aan het werk is.

Aan WaardArt doen dit jaar 29 kunstenaars mee in allerlei disciplines. Van beeldhouwwerken tot keramiek en van schilderkunst tot papierkunst. Eén van de deelnemers is bijvoorbeeld Joaney Korevaar uit Opijnen, die tassen en schoenen maakt. Marja Grönloh uit Geldermalsen daarentegen maakt van papierpulp niet alleen sieraden, maar ook driedimensionale kunstwerken. En Hans Vernooij uit Ophemert is ook één van de deelnemers: hij maakt weer allerlei kunstobjecten van gejut hout, afval uit de natuur en andere voorwerpen die hij verzamelt. WaardArt bestaat al sinds 2005 en de organisatie heeft als doel professionele- en amateurkunst van de leden onder de aandacht brengen, interactie te bewerkstelligen door een gesprek met de kunstenaar mogelijk te maken en kunstliefhebbers af en toe de kans te geven om een kijkje te nemen in de ateliers van de deelnemers. WaardArt heeft de beschikking over drie etalages in het centrum van Geldermalsen. Er is hier doorlopend werk van WaardArt-deelnemers te zien, de expositie wisselt regelmatig.

Net als voorgaande jaren zal er een overzichtstentoonstelling van de WaardArt-deelnemers in Stroomhuis in Neerijnen te zien zijn. Meer informatie over de atelierroute en openingstijden is te vinden op de website.


q www.waardart.nl