• De feestelijke ontsteking van de verlichting.
• De feestelijke ontsteking van de verlichting. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Grachtverlichting brandt weer

25 sep 2018, 11:00

vianen • Dick Barelds, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vianen (OVV), mocht vrijdagavond samen met stichting Paardenmarktcomité, de sfeervolle grachtverlichting in Vianen ontsteken. Dat gebeurde op het grasveldje tussen de gracht en de stadsmuur, tegenover de Lijnbaan.

Het was nog even heel spannend, want een paar minuten voordat de kerkklok acht uur sloeg begon het even hard te regenen. De genodigden moesten even terug naar 't Klooster, maar uiteindelijk kon de jaarlijkse ceremonie toch nog net op tijd beginnen. Voorzitter Ben Heinink wees er in zijn toespraak op dat het bestuur van de Viaanse Paardenmarkt dit jaar te maken kreeg met een aantal fikse uitdagingen. De grootste: de renovatie van de Voorstraat, dé locatie van het evenement. "Konden we nog wel een paardenmarkt houden? En zo ja, hoe dan?" Maar gelukkig ziet het er volgens Heinink naar uit dat de grootscheepse renovatie net op tijd klaar is.

Ook dit jaar is er weer hard gewerkt aan de door de bevolking zeer gewaardeerde grachtenverlichting. Maar ook daar kreeg de organisatie te maken met wat onverwachte kinken in de kabel. "Vorige week was alles klaar en gecontroleerd. Wat schetst onze verbazing dat vorige week vrijdag ineens allemaal pontons in de gracht werden gelegd. Bij navraag bleek dat men aanstaande dinsdag begint met de bouw van het bruggetje over de gracht." De voorzitter van stichting Paardenmarktcomité neemt het de gemeente zeer kwalijk dat met de voorbereidingen is begonnen zonder enige melding of waarschuwing. "Dat neem ik de gemeente echt kwalijk", moppert hij. "Want we moeten nu tijdelijk de zaak aanpassen van het stuk van Mama Mia naar de rondeel."

Het ontsteken van de verlichting werd gedaan voor de OVV-voorzitter, als bedankje voor de sponsoring van de vereniging. De Paardenmarkt is één van de grootste evenement van Vianen en wordt gehouden op woensdag 10 oktober. Het programma is op de website te vinden.


q www.paardenmarktvianen.nl