Audities voor grote Jeugd Actief-musical

24 sep 2018, 17:58

leerdam • Jeugd Actief organiseert in 2019 de grote musical 'Kinderhart', in De Joost vinden zaterdag 29 september de audities plaats voor kinderen uit groep 6 en 7. Kinderen mogen laten zien wat ze kunnen en het liefst willen gaan doen. Vanaf eind oktober starten de repetities. De uitvoering is in april volgend jaar in LACO.

Stichting Jeugd Actief organiseert als vrijwilligersorganisatie allerlei activiteiten voor kinderen van de basisschool. Bij elke lustrum van Timmerdorp Leerdam - één van de grootste activiteiten van Jeugd Actief - wordt er iets extra's georganiseerd. Zo is er bij de 25ste editie een boekje uitgegeven en in het kader van de 30ste editie is er gestart met het organiseren van een grote musical voor alle scholen in Leerdam. Sowieso is 2019 een feestjaar voor Jeugd Actief: de vereniging bestaat dan 70 jaar.

'Kinderhart' is een musical die in 1999 speciaal voor Jeugd Actief is geschreven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van toen nog stichting Jeugdzorg. Het verhaal gaat over een klas die een dagje gaat kijken in een snoepjesfabriek. Er blijkt van alles mis te gaan in die fabriek, ze komen terecht in een spannend avontuur. Komen de kinderen hier veilig vandaan? Na 20 jaar moderniseert de vereniging de musical en volgt er een gloednieuwe uitvoering. De groepen 6 en 7 van alle Leerdamse scholen hebben middels workshops in de klas al kennis kunnen maken met het fenomeen musical. De kinderen die mee willen gaan doen met de musical, worden gedurende oefenperiode van oktober tot en met volgend jaar april begeleid door Leerdamse professionals. Monique Sentjens verzorgt de regie en heeft de artistieke leiding, Anniecke van Delft begeleidt de zang en Nikky's Dance traint de dansers. Dit drietal gaat zaterdag 29 september op zoek naar het talent van de kinderen die mee willen doen. Alle kinderen die in groep 6 of 7 zitten en die aan de slag willen met muziek, dans en theater, kunnen meedoen. Ook kinderen die nog nooit zoiets hebben gedaan, zijn welkom. Deelname is gratis maar het vraagt wel vrije tijd van de acteurs, repetities zijn eens per twee weken en één keer per maand wordt er met z'n allen gerepeteerd.

Opgeven voor de auditie op zaterdag 29 september kan door een mail te sturen naar secretariaat@jeugdactief.nl (daarin vermelden: naam, school, leeftijd en talent). De auditiedag is van 10:00 tot 13:00 uur.