• De Lingemuzikanten zijn ook van de partij.
• De Lingemuzikanten zijn ook van de partij. Foto: PR De Lingemuzikanten

Feestweek bij Huis ter Leede

24 sep 2018, 16:31

leerdam • Huis ter Leede viert feest, want 50 jaar geleden werd de oprichtingsakte van de woonzorgorganisatie getekend. Daarom is er van maandag 1 oktober tot en met vrijdag 5 oktober een feestweek.

Bewoners, hun familie, medewerkers, vrijwilligers, bezoekers van de dagbesteding, kinderen van kinderdagverblijf De Matroosjes, maar ook de bewoners uit de wijk en uit de aanpalende flats Rondas en Beukelaar, worden niet vergeten. De extramurale cliënten thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning, ontvangen een verrassing.

Sowieso is er tijdens de feestweek elke dag een feestmaal voor de bewoners en voor iedereen die tussen 11:30 uur en 13:30 uur in het restaurant eet. Maandag 1 oktober vindt de feestelijke opening van de feestweek plaats in De Boulevard met een toespraak, koffie en iets lekkers. 's Middags is er een stakeholderbijeenkomst, gelardeerd door Omdenken. Om 19:30 uur spelen De Lingemuzikanten, bij mooi weer buiten. Dinsdagmiddag is er een optreden van koor Animo. De Diva's treden op in De Kajuit. Zij zingen onder meer voor mensen met dementie. Woensdag is er bonte middag voor bewoners, personeel en vrijwilligers en pannenkoeken eten voor de kinderen en hun familie van het bijbehorende kinderdagverblijf De Matroosjes. Van 17:30 uur tot 19:00 uur is er een gezamenlijke maaltijd voor mensen uit de wijk. Donderdagmiddag kunnen bewoners en hun familie genieten van een optreden van Saskia & Serge. Ook De Diva's zijn er weer. Vrijdag om 10:00 uur is er weeksluiting in De Boulevard en om 14.30 uur worden daar nostalgische beelden vertoond van Bert Haanstra. 's Avonds is er feest in Gorinchem voor de medewerkers en vrijwilligers.