Derde winst op rij voor BC Leerdam

25 sep 2018, 09:09

baarn • De badmintonners van BC Leerdam wonnen vrijdagavond ook hun derde competitiewedstrijd. In de uitwedstrijd tegen Irene 1 uit Baarn werd het 3-5.

Jeffrey van Luijn en (invaller) Jelmer Agema waren in hun dubbelpartij niet opgewassen tegen de heren van Irene. Eén van de tegenstanders heeft vroeger erg hoog gespeeld en hij is dit zeker nog niet verleerd. De dames Ans van Hoogdalem en Meltem van 't Pad hadden het een stuk gemakkelijker: twee keer 8-21. Eerste heer Jeffrey van Luijn had een driesetter nodig. Zijn tegenstander kreeg in de derde set te veel last van zijn kuit, waardoor de BCL-speler de simpel het tweede punt binnensleepte. Ook eerste dame Meltem van 't Pad had een makkie tegen een invaldame van Irene. Jelmer Agema had het zwaar in zijn singel. Zijn Baarnse tegenstander sloeg alles met schijnslagen en zag precies waar zijn Leerdamse tegenstander niet stond. In de eerste set werd Agema van de baan geveegd. In de tweede set ging al een stuk beter. Maar het was net niet genoeg. Ans van Hoogdalem trof eveneens een dame die vroeger hoog had gespeeld. In de eerste set ging het gelijk op. Van Hoogdalem won door een aantal cadeautjes aan het eind van de eerste set. In de tweede set was de Irene-speelster moegestreden en het punt ging makkelijk naar BCL.

Mix

Jelmer Agema en Ans Hoogdalem speelden een goede mix, met veel strakke ballen en schijnslagen: 19-21 en 20-22. Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad hadden het zwaar in hun mixpartij. De tegenstander had alle ballen en legde de bal precies daar neer waar de Leerdammers niet stonden. De Leerdammers waren kansloos.

Maar toch een overwinning. Hierdoor blijven de Leerdammers de koploper van de poule.

De volgende tegenstander van BC Leerdam is Sluyk Lekkerkerk 1. Ook dan komt Jelmer Agema in actie als invaller voor Jan Peter Sprong.