Rhelico kan leven met nederlaag

25 sep 2018, 09:14

rumpt • Rhelico verloor met 1-6 van titelkandidaat Groot-Ammers. Trainer Olav van Rijkom was echter niet ontevreden. "Vorig jaar kwamen we er tegen Groot-Ammers niet aan te pas, toen waren we echt een speelbal van hun. De uitslag doet misschien anders vermoeden, maar we hebben nu bij vlagen aardig meegevoetbald."

De gasten maakten tussen de 18e en 28e minuut met drie treffers het verschil. "Dan is tegen zo'n sterke ploeg ook meteen de kans op een goed resultaat verkeken", wist Van Rijkom. Nadat het ook nog 0-4 werd, maakte Martijn van Blitterswijk nog voor rust de 1-4.

Na rust prikten de gasten er nog twee bij. "Natuurlijk is Groot-Ammers beter dan wij en hebben ze verdiend gewonnen, maar ik vind de uitslag geflatteerd. We hebben ons goed verweerd."


Beesd redt het niet tegen Alem

beesd • Beesd slaagde er niet in een puntje uit het vuur te slepen. Alem won in Beesd met 1-3. "Op zich was het wel redelijk van onze kant", vond Beesd-trainer Dick Wammes. "We hadden echter wel wat effectiever mogen zijn. Alem zat er ook niet helemaal lekker in en als er een kans was om ze een keer te verslaan, dan wel vandaag."

In de eerste helft kregen beide ploegen drie kansen. Alem wist er daarvan twee te benutten. Beesd scoorde alleen uit een vrije trap van Rens Bronk: 1-2.

Na rust wist Beesd, inmiddels zonder de geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven aanvoerder Coen Verwolf, niet naast Alem te komen. De gasten kregen steeds meer ruimte en kansen. De grootste was van elf meter voor erkend schutter Kevin Broekmeulen, maar Beesd-doelman Niels Jonker stopte die strafschop. In de blessuretijd werd de wedstrijd alsnog definitief beslist: 1-3.