Gebouw M3 wordt gezondheidscentrum

25 sep 2018, 13:27

leerdam • Jongerencentrum M3 in Leerdam wordt omgebouwd tot een gezondheidscentrum. De gemeente Leerdam verkoopt het pand voor 385.000 euro aan de initiatiefnemers.

Ook was er de laatste maanden nog belangstelling van een oud-vrijwilliger uit het jongerenwerk om M3 nieuw leven in te blazen als poppodium. Toch had het gezondheidscentrum de voorkeur van het college. "Een plan dat wat ons betreft het beste aansluit bij het voorzieningencluster Broekgraaf/Leerdam en daaraan een waardevolle bijdrage kan leveren, zeker gezien de groei van wijk West met de verdere realisatie van Broekgraaf", schrijft het college aan de raad.

Het gebouw stond overigens nog voor 542.240 euro in de boeken. Het verschil ('verlies') van 157.000 euro zal worden afgeboekt ten laste van de algemene reserve.

Initiatief

Het gezondheidscentrum is een initiatief van huisarts C. Noppe, fysiotherapeute Elise Temminck en personal trainer Marco Middelkoop. FysioTemminck is een bestaande praktijk die gevestigd is in het gezondheidscentrum in Leerbroek. Huisartsenpraktijk De Wiel is gevestigd op locaties Schoonrewoerd en Leerbroek. Er zal door de initiatiefnemers een nauwe samenwerking plaatsvinden met aanvullende disciplines zoals een diëtist en geestelijke gezondheidszorg. En mogelijk nog aangevuld bijvoorbeeld caesartherapie, ergotherapie, wondzorg, jeugdgezondheidszorg, logopedie, wijkverpleging.

Ook worden samenwerkingsverbanden gezocht met specialisten van de Lingepolikliniek en het Beatrixziekenhuis. "Gezondheidscentrum M3 staat garant voor laagdrempelige zorg; voor de huidige en toekomstige bewoners van het nieuwbouwproject De Broekgraaf en Leerdam", schrijven de initiatiefnemers in een toelichting op hun plannen. Met de komst van het gezondheidscentrum willen de initiatiefnemers de gezondheid van de inwoners van Leerdam en omstreken naar een hoger niveau brengen. Onder andere door het opstarten van preventieprojecten (bij obesitas en preventie diabetes).