• De Glas- en Keramiekbeurs vorig jaar.
• De Glas- en Keramiekbeurs vorig jaar. Foto: Dick Aanen

Glas- en Keramiekbeurs in Het Dak

25 sep 2018, 13:45

leerdam • In Het Dak barst vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november weer de Glas- en Keramiekbeurs los.

Bezoekers kunnen zo'n negentig stands bewonderen vol moderne en antieke glaskunst en keramiek. Daarnaast krijgen bezoekers de kans om verschillende lezingen te bezoeken van experts op het gebied van glas en keramiek. Het beursobject is dit jaar van de hand van de van oorsprong Noorse Geir Nustad, het kunstwerk heet dit jaar 'Contrast'. Er zijn zo'n 250 exemplaren van gemaakt. Een dergelijk beursobject is onlosmakelijk met het evenement verbonden, de Glas- en Keramiekbeurs laat al sinds 1994 jaarlijks een object vervaardigen door een gerenommeerd kunstenaar of ontwerper.

Zoals elk jaar is er in de grote zaal van Het Dak een presentatie van Belgische glaskunstenaars te bewonderen. Dit jaar stellen vier afgestudeerden van het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) in Mechelen zich voor: Gaby Berger, Fred Fortuin, Renée Rasson en Gert Renkin. IKA is een deeltijdopleiding waar onderwijs wordt gegeven in glas, keramiek, fotografie en dergelijke.


Weer buitenvoorstelling

De buitenvoorstelling 'Glas en keramiek in de polder' die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd, is er ook dit jaar weer. Beelden van glas en keramiek worden opgesteld in het polderpark achter Het Dak. Dit jaar doen hieraan mee: Sacha Brienesse, Sebastiaan Coppens, Willeke Dokter, Daniëlle Henger van Rijssen, Gusta Kullberg, Co Latumahina, Rob van der Ven en Karin Wijnand.

De entree voor de Glas- en Keramiekbeurs is 10 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Tickets zijn aan de deur te verkrijgen. De beurs is op vrijdag 2 november open van 14:00 tot 20:00 uur en op zaterdag 3 en zondag 4 november van 10:00 tot 17:00 uur. Meer informatie is ook te vinden op de website.

q www.glasenkeramiekbeurs.nl