SC Everstein na rust ruim langs GVV'63: 3-0

everdingen • In de openingswedstrijd van de competitie heeft SC Everstein korte metten gemaakt met GVV '63: 3-0.

"Gezien de wisselvallige voorbereiding hebben we vandaag een geweldige pot op de mat gelegd", vond trainer Carel van der Velden. Met verzorgd voetbal in alle linies maakte de thuisclub vanaf het begin de dienst uit. Simon van Zante, Robbie de Roos en Ilias Lakhal kregen beste kansen, maar dankzij de prima reddingen van de sluitpost van de gasten kon er in de eerste helft niet worden gejuicht.

Na de pauze bleven de roodwitten heer en meester. Het belangrijkste verschil was dat de kansen nu wél werden benut. Nieuweling Luuk van der Harst, overgekomen van ONA'53, opende de score in de tiende minuut door een goede aanval af te ronden: 1-0. De bezoekers uit Gameren probeerden het tij te keren door met een derde spits te gaan voetballen. Meer dan enkele kansjes, waar de 15-jarige doelman Rens Huntjes goed het oog in, had leverde dat echter niet op. Logisch uitvloeisel van het uitstekende veldspel van de roodwitten was dat De Roos en Van Zante de voorsprong uitbouwden tot 3-0.

GVV'63-trainer Denny van Geffen (ex-Haaften) vond de uitslag geflatteerd. "Maar zij waren wel wat te goed voor ons. Voetballend waren zij beter, maar wij waren behoorlijk gehavend."