HSSC'61 houdt sv Capelle in bedwang

hei- en boeicop • HSSC'61 en sv Capelle bleven op de eerste speeldag met 2-2 in balans. HSSC-trainer Gerrit Molenaar genoot volop van de wedstrijd. "Zowel van mijn eigen ploeg als van de tegenstander", zei Molenaar. "Capelle wordt volop genoemd als titelkandidaat en daar kan ik me alleen maar achter scharen. Een heel sterke ploeg."

Toch had HSSC'61 kans om de zege te pakken. Na de 0-1 ruststand keerden de kansen in de tweede helft. Koen Looij maakte van elf meter gelijk en Nicky van Dam zette de thuisploeg op 2-1. Diezelfde Van Dam was op weg naar de 3-1 toen hij neergehaald werd. Met tien man kwam Capelle echter nog terug tot 2-2.

Asperen gelijk

asperen • Asperen hield aan zijn eerste competitiewedstrijd een punt over. Tegen Sparta'30 zat er voor de thuisploeg niet meer in dan een 1-1 gelijkspel. Trainer Jaap van Hattem kon daar ook wel mee leven. "In de tweede helft zijn we een aantal keer goed weg gekomen en hebben we zelf heel weinig kunnen afdwingen", zei Van Hattem. Naast de gelijkmaker halverwege die tweede helft kreeg Sparta'30 na rust ook nog een strafschop, maar die werd naast geschoten.

Over het eerste deel van de wedstrijd was Van Hattem wél tevreden. "In de eerste twintig minuten speelden we goed vooruit en waren we beter. Daarna gingen zij meer de lange bal spelen en toen liepen we teveel achteruit." Asperen kwam toen nog wel op voorsprong via Gerard Breider, maar meer zat er voor de thuisploeg niet in.

Leerdam Sport begint met uitzege

zuilichem • Leerdam Sport begon de competitie met een verrassend ruime uitzege bij Zuilichem: 1-5. Trainer Yoni Sahertian was uiteraard tevreden met dat resultaat. "Al zag het daar in de eerste helft niet naar uit", zei Sahertian. "Zuilichem heeft best een aardig ploegje. Toen we eenmaal doorhadden hoe we ze konden bestrijden, ging het beter. Toen hebben we verdiend gewonnen."

Enes Saikaya opende namens de Leerdammers de score en maakte daarmee het enige doelpunt van de eerste helft. Na rust duurde het lang voor de gasten verder uitliepen dan de 0-2 van Joshua Cohen. In de slotfase scoorden Ray Kant, Reynaldo Zandhuizen en Fabian van der Wel nog voor Leerdam Sport. Tussendoor deed Zuilichem met de 1-3 ook wat terug.

SVS'65 wint van Noordeloos

spijk • SVS'65 won van Noordeloos, maar makkelijk ging dat niet. Na een 2-2 ruststand maakte SVS'65 na rust het verschil: 4-2. "In de eerste helft voetbalden wij niet zo goed", vond Van de Ven. "Dat had ook met Noordeloos te maken. Zij durfden met druk vooruit te spelen."

De eerste helft leek met 0-1 te eindigen, maar het venijn van de eerste helft zat in de staart. Vlak voor rust draaiden Robin IJsselstijn en Sam Muilenburg de score om, maar Noordeloos scoorde ook nog de 2-2. Na rust ging de winst naar de thuisploeg, die daarbij werd geholpen toen Noordeloos zelf de 3-2 in eigen doel schoot. Bart van Andel besliste met de 4-2 de wedstrijd.