• Joël Sanaky maakte het eerste WNC-doelpunt.
• Joël Sanaky maakte het eerste WNC-doelpunt. Foto: Jeroen de Bruin

Gehavend WNC begint met 3-2 winst tegen Heerjansdam

waardenburg • Ondanks diverse invallers en een vroege achterstand begon WNC de competitie tegen Heerjansdam met 3-2 winst. Na de snelle 0-1 van Justin Snijders zorgden Joël Sanaky, Bram Nijhoff en Luuk Uitman nog voor rust al voor een 3-1 voorsprong. Uit een penalty van Koen Botterhuis werd het na de thee nog rap 3-2 maar WNC hield de winst vast.

Door blessures van Willem-Paul van der Heijden, Maxim Kivaka en Michael Soepnel en de schorsing van keeper Arjen Kaasjager (nog een uitvloeisel van de promotienacompetitie in Groningen) was WNC nogal gehavend. Bovendien begon Aimen Seqqal om disciplinaire redenen op de reservebank. Hij was in de oefenduels en voor de beker liefst drie keer uit het veld gestuurd.

WNC-trainer Cor Prein wil zich niet achter afwezigen verschuilen: "Het gemis van vier basisspelers vind ik bij het competitiebegin geen excuus. We moesten gewoon direct punten pakken. Met zes nieuwe spelers in de basis is het natuurlijk nog zoeken naar automatismen. Na die vroege achterstand heeft WNC het echter goed opgepakt. De voorsprong had nog wel groter dan 3-1 kunnen worden want Heerjansdam was niet best en achterin kwetsbaar. Door een domme penalty werd het al kort na rust met 3-2 toch weer spannend maar de drie punten tellen natuurlijk."

Al vroeg kreeg WNC'er Luuk Uitman de eerste gele kaart. Na de vrije trap was het voor de gasten ook meteen raak want de bal kwam bij Justin Snijders die via de paal raak schoot: 0-1. Het zag er voor WNC even somber uit maar de eerste serieuze aanval leverde in de elfde minuut direct de gelijkmaker op. Uit een dieptepass van Demian Ririmasse trof Joël Sanaky met een boogbal doel: 1-1. WNC nam het initiatief en uit een voorzet van Luuk Uitman kopte Bram Nijhoff halfweg de eerste helft al 2-1 binnen. Heerjansdam had direct van repliek kunnen dienen doch de boogbal van Mathijn Valster ging net over het doel. Uit een voorzet van Bram Nijhoff miste Joyry van Beers voor de thuisclub nog een mooie kans, maar in de 33e minuut liep WNC toch verder weg. Uit een gave pass van Joël Sanaky schoot Luuk Uitman de bal langs de paal in doel: 3-1.

Na de thee streed Heerjansdam voor de aansluitingstreffer. Jelmer Nugteren schoot bij de gasten maar rakelings naast. Wegens vasthouden door WNC-aanvoerder Nehemia Sanaky kreeg Heerjansdam in de 53e minuut een penalty, die door Koen Botterhuis werd benut: 3-2. WNC kende toen een moeizame fase en Paul Scheurwater kopte voor de bezoekers net naast. Tussen twee gele kaarten voor Heerjansdam door nam WNC tijdens het laatste wedstrijdkwart het heft evenwel weer in handen. WNC verzuimde echter de partij definitief te beslissen, doch 3-2 bleek ook genoeg.