• Kaj Brijder en Jordy Perdon in een kletsnat kopduel.
• Kaj Brijder en Jordy Perdon in een kletsnat kopduel. Foto: Jeroen de Bruin

Vuren zorgt met ruime zege voor grote verrassing

Vuren droogt Haaften af: 7-2

vuren • Er waren best wel mensen die voor Vuren-Haaften dachten dat het 7-2 zou worden. In die voorspellingen was het echter steevast Haaften die met die winnende cijfers van het veld stapte. Het was Vuren dat voor een daverende verrassing zorgde.

Na negentig minuten in de stromende regen stapte Haaften dan ook kurkdroog van het veld. Het was tot op het bot toe afgedroogd door Vuren. Ook bij de thuisploeg konden ze hun ogen na afloop amper geloven. "Dit hadden we niet verwacht nee, eerlijk is eerlijk", zei trainer Ron Vlot na afloop. "We wisten best hoe we Haaften het best konden bestrijden, maar dat dit het resultaat zou zijn …"

Haaften-trainer Adrie van Steijn gaf de credits aan de thuisploeg. "Vuren heeft ons op alle fronten afgetroefd. Wij hadden een complete off-day."

Onder controle

De thuisploeg speelde een prima partij en het zat ze ook nog eens mee. Al na drie minuten was het raak. Timothy Bonthuis scoorde na een prima voorzet van Luuk van der Vliet de 1-0. Of het die vroege domper was of niet, Haaften was van de leg en kwam geen moment in de wedstrijd. Na twintig minuten was het opnieuw Bonthuis die het net vond. Na een voorzet van Kaj Brijder had hij erg lang nodig om de bal onder controle te krijgen, maar die tijd kreeg Bonthuis ook van Haaften, waardoor het afwerken geen al te lastig karwei was.

Met de kwaliteiten van Haaften zou een 2-0 achterstand nog altijd geen onoverkomelijk probleem moeten zijn, dus toen niet snel na die tweede treffer de 2-1 viel, hield iedereen nog steeds rekening met een wederopstanding van de gasten. Na een schot op de lat van Thijmen Gerringa prikte Danny Verwolf die 2-1 in het doel. "Ik dacht: als we dit tot de rust kunnen vasthouden, kunnen we het in de tweede helft nog wel redden", zei Van Steijn. Halverwege stond het echter 4-1. Eerst kopte Ryan van Wijk een voorzet van Danny Muilenburg tegendraads in de verre hoek. De vierde Vurense treffer hield het midden tussen een eigen doelpunt van Michael Smit en een treffer van Bas van der Vliet. De Vurense aanvaller schoot op doel. Smit raakte de bal met zijn hoofd dusdanig aan dat hij in het doel plofte.

Ommekeer

Die 2-1 van Haaften bleek dus allerminst een kantelpunt en ook een mogelijke ommekeer na rust kwam er geenszins. Na een uur kreeg Sjors Vonk namelijk zijn tweede gele kaart, maar het eerste wat Vuren met tien man deed, was een doelpunt maken. Luuk van der Vliet legde een bal tussen de verdediging en de keeper en Bas van der Vliet was attent door die bal net voor de grijpgrage handen van Haaften-doelman Lars Tertoolen weg te koppen: 5-1. Thijmen Gerringa kopte van dichtbij nog wel de 5-2 binnen, maar er viel voor Haaften helemaal niets te halen. De thuisploeg liep zelfs nog een stukje verder uit. Bij zijn eerste actie zette invaller Michael Tahamata de aanval op om via Bas van der Vliet de bal terug te krijgen. Hij was invaller Marc Timmer veel te snel af en verzilverde de kans op 6-2 heel beheerst. De lijdensweg voor Haaften was nog niet voorbij, want Bas van der Vliet maakte er op aangeven van Danny Muilenburg nog 7-2 van.

Van Steijn wantrouwt niet. Zijn ploeg had een goede voorbereiding, waarin bij vlagen goed gespeeld werd en alleen van SVW werd verloren. "Maar dit was gewoon niet goed. We hebben Vuren onderschat. Dat mag niet, maar kan gebeuren. Wij gaan nog genoeg punten pakken." Vurens voorbereiding was een heel stuk wisselvalliger, maar dat alles zei in de eerste échte wedstrijd van het seizoen dus vrij weinig. Vlot probeert zijn ploeg juist met beide benen op de grond te houden. "Haaften heeft een betere ploeg dan wij, die zullen over een paar wedstrijden echt wel boven ons staan. Wij hebben het vandaag echter wel goed gedaan. Daar ben ik uiteraard blij mee, want vandaag ging het echt om de punten. We moeten echter niet denken dat het allemaal zomaar gemakkelijk zal gaan. Wij gaan nu echt niet ineens bovenin meedoen. Deze punten zullen we gewoon hard nodig hebben."