Afbeelding
Foto: Etienne Hessels

fotoreportage KLM Open

spijk • Golftoernooi KLM Open is niet alleen een sportief evenement voor de nationale en internationale golftop. Ook voor jongeren én ouderen uit de regio was er van alles te beleven. Dat bleek donderdag wel na een rondje langs alle nevenactiviteiten.

De kinderen van groep 5 van basisschool De Schatkist uit Herwijnen deden afgelopen donderdag mee aan het watersportspektakel 'Optimist on Tour', dat tijdens KLM Open plaatsvond in het Lingebos. De kinderen van de school hebben, na een korte instructie van de instructeurs, gratis kennis kunnen maken met zeilen, kanoën en suppen. Eerst bezochten de kinderen het 'Golf RAAK!-funpark, waar kinderen spelenderwijs kennis konden maken met de golfsport. Ook groep 7 en 8 van de Lokhorstschool in Deil waren donderdag in het funpark te vinden. Juf Esther Meijer vertelt dat de Lokhorstschool ook vorig jaar met de kinderen aanwezig was. Dat is prima bevallen en dit jaar hebben ze zich opnieuw aangemeld. "De spellen zijn superleuk en de kinderen zijn een ervaring rijker. Het is leuk en goed geregeld. De organisatie is goed en je ziet dat er goede, geschikte mensen bij betrokken zijn."

Niet alleen de kinderen uit de regio kregen tijdens KLM Open de kans om kennis te maken met de golfsport, ook senioren mochten een balletje slaan. Achttien senioren hebben afgelopen donderdag tijdens het KLM Open kennis kunnen maken met de beginselen van de golfsport. Het programma bestond uit een half uur durende golfclinic in de Nationale Golfacademie en een rondleiding van 45 minuten over de baan. Daarbij namen zij ook een kijkje bij hole 14 Beat the Pro, waar amateurs het opnamen tegen de golfpro's van de European Tour. "Iedereen was enthousiast en ze vonden het een leuk initiatief", aldus buursportcoach Stijn Brokx. De activiteit is georganiseerd door Lingewaal Fit, Veilig en Vitaal en mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

De samenwerkende gemeenten Neerijnen, Geldermalsen, Lingewaal – die begin dit jaar fuseren tot gemeente West Betuwe – en Leerdam hebben net als vorig jaar de regio bij de bezoekers van het KLM Open onder de aandacht gebracht via een gezamenlijke promotiestand op de KLM Open Expo. De promotiestand is mede mogelijk gemaakt door Regio Rivierenland, Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland, Uiterwaarde, Lingestreek en een aantal lokale ondernemers en vrijwilligers. De stand toonde de recreatiemogelijkheden aan de bezoekers van het golfevenement. Het bracht de highlights en hotspots uit het gebied in beeld, zoals forten, kastelen, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, rivieren, recreatiegebieden, overnachtingsmogelijkheden, glas en fruit. De bezoekers konden in de stand diverse streekproducten van landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt proeven.


Fotografie

Ettiëne Hessels