• Impressie van de Kennedymars vorig jaar.
• Impressie van de Kennedymars vorig jaar. Foto: aangeleverd

Kennedymars weer voor de deur

leerdam • In Leerdam gaat vrijdagavond 28 september de Kennedymars - ook wel bekend als 'De 80 van de Glasstad' - weer van start. Deelnemers kunnen meedoen aan een tocht van 40 of 80 kilometer.

Het is alweer de zeventiende keer dat het wandelevenement in Leerdam plaatsvindt. De Kennedymars is een wandeltocht van oorspronkelijk 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. De gezamenlijke start van de Kennedymars is op vrijdagavond om 21:00 uur. De startlocatie is de kantine van sportcomplex vv Leerdam Sport '55 aan aan de Quirinus de Palmelaan 109. Naast de 80 kilometer kunnen deelnemers ook kiezen voor de 40 kilometer. Bij deze kortere afstand kunnen deelnemers kiezen om deze tocht als nacht- of dagtocht te lopen. Het rondje in het donker, de nachttocht, start samen met de lopers van de Kennedymars op vrijdagavond om 21:00 uur. In het donker wandelen is een ervaring op zich: de stilte, het mysterieuze geritsel van de nachtdiertjes, de roep van een uil, de sterrenhemel, de rust van de polder en een slapende wereld. Voor de dagtocht van 40 kilometer kan gestart worden op zaterdagochtend tussen 07:00 en 09:00 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt 24 euro (bij inschrijving voor zaterdag 22 september 19 euro). Dit is inclusief verzorging. Bij uitdeel- en doorloopposten worden onder meer broodjes, soep, fruit, snacks en drinken uitgedeeld. Ook bij de rustposten wordt voor consumpties gezorgd. Het Rode Kruis is aanwezig om medische verzorging te verlenen. Meer informatie is te vinden op de website.


q www.glasstadmars.nl