Film Food Festival bij LingeFilm

geldermalsen • LingeFilm organiseert in het eerste weekend van oktober weer het Film Food Festival.

Het Film Food Festival start vrijdag 5 oktober met een diner bereid door Christian van de Veerdonk van restaurant Eten & Drinken, waarna de film 'Retour en Bourgogne' vertoond wordt. Bij de maaltijd serveert Kees Sterrenburg van De Smaakimporteur heerlijke Bourgogne wijnen en hij vertelt bij iedere wijn een passende anekdote. De kaartverkoop van dit diner gaat snel.

Op zaterdag 6 oktober is er een gevarieerd programma van 13:00 uur tot middernacht. In drie zalen worden twaalf films vertoond. Documentaires en speelfilms met thema 'eten' wisselen elkaar af. Bij elke film hoort een heerlijke proeverij of presentatie. Televisiekok René Pluijm zal na twee films een presentatie geven over het leven van een chefkok. Er is ook een uitgebreide informatiemarkt en kraampjes waar allerlei hapjes te koop zijn. De zondag is voor de kinderen. Om 13:00 uur, voor de film 'Pippi zet de boel op stelten', zal Trau Verlangen van Kook-T met de kinderen diverse hapjes maken.

Kijk voor het volledige programma op de website van LingeFilm. E-tickets zijn hier ook verkrijgbaar. Het Film Food Festival wordt gehouden in De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget van de Gemeente Geldermalsen.


q www.lingefilm.nl