BC Leerdam weer goed op dreef

leerdam • De badmintonners van BC Leerdam waren zaterdag opnieuw uitstekend op dreef in de thuiswedstrijd tegen Duinwijck uit Haarlem. Met opnieuw een maximale score: 8-0.

De enige driesetter die werd gespeeld was de herendubbel van Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong. In de beslissende derde set hadden de Leerdammers de controle over de wedstrijd en wonnen met ruimere cijfers (14-21 22-20 21-14).

Intussen speelden de dames Meltem van 't Pad en Ans van 't Pad-van Hoogdalem hun dubbel op de baan ernaast. Zij zijn geen enkel moment in de problemen gekomen (21-8 21-14). Jeffrey van Luijn speelde tegen een fit ogende jonge heer die geen problemen had met lange rally's. Waar Jeffrey in de eerste set zijn tegenstander te slim af was met zijn ervaring en gekapte drops, werd de druk in de tweede set hoger. Maar Jeffrey behield zijn voorsprong (21-9 24-22).

Meltem van 't Pad had het in de eerste set lastig. Met scherpe drops en prima loopwerk van beide spelers werd het een spannend einde. In de tweede set had Meltem het spelletje van haar opponent door en kon haar simpel uitspelen: 21-18 en 21-7. Jan-Peter Sprong benutte de vier hoeken van het veld en scoorde punten met zijn strakke netdrops:

Jan-Peter Sprong benutte goed de vier hoeken van het veld en scoorde punten met zijn strakke netdrops (21-11, 21-10). Ans van 't Pad-van Hoogdalem scoorde met clears en lobs die ze goed achterin het veld sloeg (21-13 en 21-13).

Jan-Peter Sprong en Ans van 't Pad-van Hoogdalem hielden hun tegenstander onder druk met aanvallende slagen, waardoor het duo aan de overkant in de problemen kwam (21-12 21-16). Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad hadden genoeg aan simpele dropshots en geplaatste smashes om de wedstrijd winnend af te sluiten (21-13 en 21-12).