• LRC'er Maikel van de Water maakte zaterdag een schitterend doelpunt.
• LRC'er Maikel van de Water maakte zaterdag een schitterend doelpunt. Foto: Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

LRC wint simpel van Heukelum, beide ploegen naar volgende bekerronde

leerdam • LRC bereikte thuis de volgende bekerronde door simpel met 3-0 van Heukelum te winnen. Arwin van Soest opende al in de eerste minuut de score. Met een prachtig schot maakte Maikel van de Water er 2-0 van.

Na rust kreeg LRC legio kansen maar alleen Owyn van Vuren scoorde meteen na de entree voor zijn invalbeurt nog: 3-0. Dankzij het 2-2 gelijkspel van rivaal IJFC in IJsselstein tegen plaatsgenoot VVIJ bekert Heukelum overigens ondanks de 3-0 nederlaag ook verder. Voor vierhonderd toeschouwers was het verweer van tweedeklasser Heukelum tegen eersteklasser LRC een tegenvaller. Al binnen één minuut stond Heukelum achter. Uit een vrije trap van Maikel van de Water tikte Arwin van Soest de 1-0 binnen. Na een half uur liep LRC tot 2-0 weg. Uit een pass van Umut Takac knalde Maikel van de Water de bal van ver schitterend in de hoek: 2-0. Tien minuten na de thee moest scheidsrechter Elissen aan Heukelum na eerst twee gele kaarten ook een rode kaart geven. Invaller Marvin de Jong werd na een grove charge op Umut Takac terecht uit het veld gestuurd. Met tien man kreeg Heukelum het nog lastiger. LRC was evenwel onvoldoende scherp in de afwerking. Bovendien blonk Heukelum-keeper Yoerik van 't Pad uit. Bij schoten van Takac, Ansu Camara en Brennan Bieri bracht hij knap redding. Af en toe kreeg Heukelum ook nog mogelijkheden, maar Benjamin Meijdam, Floris Kool en Ferry Meijdam scoorden niet. Owyn van Vuren stond in de 78e minuut als derde LRC-invaller pas amper tien seconden in het veld toen hij 3-0 binnenschoot.