Opbrengst collecte KWF

heukelum • De collecte voor de KWF Kankerbestrijding heeft in Heukelum 2.406,80 euro opgeleverd. In Acquoy werd 360,49 euro opgehaald. In Rhenoy haalden de collectanten 604,12 op. De landelijke collecteweek vond maandag 2 tot en met zaterdag 8 september plaats.

q www.kwf.nl


Onderzoek borstkanker

leerdam • Vanaf vrijdag 21 september kunnen vrouwen uit Leerdam die zijn geboren in de jaren 1943 tot en met 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het Dr. Reilinghplein. Tot en met eind november worden ruim 2.500 vrouwen uit Leerdam per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum. Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op de website.

q bevolkingsonderzoekzuid-west.nl


Fitheidstest voor 60plussers

leerdam • SamenDoen biedt 60plussers in samenwerking met ADFYS Paramedisch Centrum Leerdam
een gratis fitheidstest en analyse aan, uitgevoerd door een fysiotherapeut, waarbij kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen gemeten worden. Aansluitend ontvangen deelnemers een bewegingsadvies door de beweegcoach van stichting SamenDoen. De test wordt maandag 8 oktober afgenomen en duurt 30 minuten. Op vrijdag 12 of woensdag 17 oktober is er een nabespreking van de testresultaten en krijgen deelnemers bewegingsadvies. Aanmelden kan tot zondag 30 september Ageeth Vrolijks, buurtsportcoach voor ouderen. Telefonisch: 06-45672870. Per mail: avrolijks@samendoen.expert. Er is plaats voor 30 personen.