• Een eerdere editie van de Glasdagen in Leerdam.
• Een eerdere editie van de Glasdagen in Leerdam. Foto: Hans van Vrouwerf

Volop kunst en glas in Leerdam

leerdam • Beeldend kunstenaar Monique Swinkels geeft zondag 9 september in het kader van de Nationale Glas- en Kunstdagen in Leerdam een workshop 'Maak een glazen tegel met glasconfetti' in het Glasmuseum.

Deelnemers gaan aan de slag met twee glasplaatjes en glasconfetti, om daarmee een eigen glazen tegel te maken. De glasplaatjes worden tot één tegel gefused (samengesmolten) in de oven. Maar eerst geeft Swinkels uitleg over de techniek van glasfusing. Vervolgens tekenen deelnemers, geïnspireerd door de art deco-stijl, een ontwerp op het ene glasplaatje. Het andere glasplaatje wordt voorzien van een ontwerp in gekleurde glasconfetti. Tezamen wordt dit een glazen tegel met een vleugje art deco. De tegel kan niet meteen mee naar huis, het ontwerp moet in een speciale oven worden samengesmolten. Hij wordt vervolgens per post nagezonden. De workshop is van 13:30 tot 14:30 uur in het Glasmuseum en is geschikt voor alle leeftijden. Al kunnen kinderen tot en met 7 jaar alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Aan deelname zitten kosten verbonden, meer informatie is te verkrijgen via reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of 0345-614960.

Er is natuurlijk nog veel meer te doen op de Glas- en Kunstdagen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september staat de hele stad in het teken van glas én kunst. Naast stands voor galeries die oud en modern glas en bijzondere collecties tonen op de Zuidwal, zijn er in het centrum allerlei activiteiten op het gebied van glas en kunst. In het weekend is er een gevarieerde kunstmarkt voor individuele kunstenaars.


q www.glasdagenleerdam.nl