Herwijns team doet mee aan ALS City Swim

herwijnen • Een groot team Herwijners doet zondag 9 september mee aan de ALS City Swim Amsterdam 2018. Sponsoren zijn natuurlijk nog welkom.

Het team uit Herwijnen – en omstreken – bestaat uit Dirk-Jan Blom, Wilfred de Bruijn, Johan van Zuijdam, Arion van Steenis, Menno van der Meijden, Téan van Horssen, Esther Appeldoorn, Mirjam van Grinsven, Johan Blom, Gerard van der Meijden, Guus Boom, Jan Arie en Gonny van Arendonk. Op zondag 9 september springen deze zwemmers de Amsterdamse grachten in om 2 kilometer te zwemmen voor het goede doel. Vorig jaar leverde het evenement bijna 2 miljoen euro op.


Motivatie

Alle deelnemende dorpsgenoten kennen wel iemand in hun directe omgeving die getroffen is door de spierziekte ALS. Of hebben er al iemand aan verloren. Zoals bijvoorbeeld Gerard van der Meijden die op zijn profiel schrijft: "Ik heb mijn schoonzus en de moeder van een vriend verloren aan ALS. In Herwijnen zijn er de laatste 15 jaar al vijf ALS-patiënten geweest. Wij zwemmen met een vriendengroep mee om onze steun te geven aan de stichting ALS Nederland om een medicijn te vinden tegen deze verschrikkelijke ziekte."

En Jan Arie van Arendonk geeft als reden: "Een goede vriendin van mij is 6 jaar aan deze ziekte overleden. In onze regio komt deze ziekte opvallend veel voor en ook nu is er een dorpsgenoot die getroffen is door deze ziekte. Vandaar de mijn strijd tegen deze ziekte via de Amsterdam City Swim 2018."

De zwemmers willen natuurlijk zoveel mogelijk geld binnenhalen voor stichting ALS Nederland. Zo verkoopt het team zaterdag 8 september onder andere bolchrysanten, waarvan de opbrengst weer naar de stichting gaat. De verkoop vindt plaats van 08:30 tot 16:00 uur bij de Vitaminemuur in Hellouw (Zeek 4c). De deelnemers zijn natuurlijk ook online te sponsoren. De Herwijnaren zijn te vinden onder zoekterm 'Wave 21'.


q amsterdamcityswim.nl/deelnemers