Kunstwedstrijd met Hollands thema

leerdam • Voor het derde jaar op een rij organiseert het Leerdams Kunstenaarscollectief een kunstwedstrijd voor Leerdam en omgeving. Thema dit jaar is 'Holland herinnerd', het befaamde gedicht van Hendrik Marsman – 'Denkend aan Holland zie ik brede rivieren, traag door oneindig laaglang gaan' – zou een goed uitgangspunt kunnen zijn. Maar ook andere herinnering aan Nederland zijn natuurlijk welkom. Alle kunstvormen zijn toegestaan, van tekeningen en schilderijen tot textielwerken en andere installaties. Deelname is gratis. De inzendingen worden twee maanden lang tentoongesteld in de showroom van Van der Wal Interieur Adviseurs. Op deze locatie is ook de uiteindelijke prijsuitreiking met hapjes en drankje. Dit jaar is ook de 'Van der Wal Publieksprijs' te winnen. Aanmelden moet voor maandag 1 oktober bij sylviabosch@leerdamskunstenaarscollectief.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website.

q www.kunstwedstrijdleerdam.nl


Leven in de zeventiende eeuw

leerdam • Historische Vereniging Leerdam (HVL) organiseert woensdag 12 september een avond waarin het leven van de Leerdamse familie Haagsman in de zeventiende eeuw wordt geschetst. Dick Haagsman verzorgt de lezing. De avond vindt plaats in Maranatha en begint om 20:00 uur. Ook niet-leden zijn welkom.


Zangweekend in Lochem

regio • Zangdocenten Elise Zijlstra uit Haaften en Saskia Bak uit Malden organiseren van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober een zangweekend in Lochem. De vocal coaches, zoals ze zichzelf ook wel noemen, zijn beide afgestudeerd in Kopenhagen aan het grootste zanginstituut van Europa. Ze hebben daar alles geleerd over de Complete Vocal Technique (CVT), een populaire zangmethode. Ze willen dat veel meer mensen kunnen profiteren van hun kennis van deze toegankelijke zangtechniek. Aan deelname zitten wel kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op onderstaande website.

q www.EZsinging.nl/artist/cvt-zangweekend