Overzicht bekervoetbal

regio • De regioclubs begonnen hun bekercampagne met wisselend succes. WNC verloor van een tweedeklasser. Haaften en ASH pakten in hun eerste duel de volle winst.

WNC verslikte zich op eigen veld tegen zondagtweedeklasser EVVC. De Eerste Vinkelse Voetbal Club won de bekerwedstrijd met 0-2. Halverwege de eerste helft kwamen de Brabanders op voorsprong. Tien minuten voor tijd viel de 0-2. WNC eindigde de wedstrijd met tien man, omdat de van JSV Nieuwegein overgekomen Enzo Geene een rode kaart kreeg. De andere wedstrijd in deze poule tussen Nivo Sparta en HVCV (uit het Brabantse Heesch) werd met 1-0 gewonnen door de ploeg uit Zaltbommel.

Derby

Poulegenoten Haaften en ASH wonnen beide hun eerste wedstrijd. Haaften rekende in de ontmoeting met GVV al voor rust af met de ploeg uit Geldermalsen. Dankzij Jordy Perdon (2x), Matthijs Donker en Michel den Braber stond het halverwege al 0-4 op sportpark Anton Kruger. In de tweede helft kwam GVV met twee treffers nog wel terug in de wedstrijd, maar de zege van Haaften kwam niet meer in gevaar.

ASH versloeg DSS'14 met 3-0. De eerste twee treffers in Hellouw vielen uit een vrije trap. De eerste werd benut door Arjan van der Meijden. Geert de Heus zorgde vervolgens voor de 2-0. Ook Danny Bijl pikte weer eens een doelpunt mee. Met een kopbal scoorde hij de 3-0. Komende zaterdag staan Haaften en ASH in de derby tegenover elkaar.

Herovina slaagde er niet in derdeklasser Arkel van de winst te houden. De gasten stapten met een 3-0 overwinning van het veld op Sportpark De Kol. Alle doelpunten van de gasten werden gescoord door Corné van Horik. In dezelfde poule eindigde Teisterbanders-Wadenoijen zondag in een 2-0 zege voor de ploeg uit Kerk-Avezaath.

Lastig

Rhelico wist het de kersverse derdeklasser Unitas knap lastig te maken. De gasten uit Gorinchem kwamen in Rumpt wel op voorsprong, maar al snel kwam Rhelico langszij. Uit een vrije trap van Olivier Rademaker kopte Bas van Rijnsbergen de gelijkmaker binnen. Na deze 1-1 ruststand maakte Unitas na rust toch het verschil. Nabil Kadi Wahabi maakte nog twee treffers: 1-3. Zaterdag gaat Rhelico op bezoek bij Dussense Boys, dat zijn eerste wedstrijd met 3-2 bij Sparta'30 wist te winnen.

Regio-Voetbal zoekt vloggers

regio • Je eigen voetbalvlog op website Regio-Voetbal. Het zou komend seizoen zomaar kunnen. Regio-Voetbal is er afgelopen seizoen mee gestart om vloggers een podium te geven. Met wisselend succes, maar we zien het nog steeds als een hedendaags experiment, dat van toegevoegde waarde kan zijn voor onze website. Wil jij die ontdekkingstocht met ons aangaan? Meld je dan aan via info@regio-voetbal.nl. De vloggers die we zoeken, hoeven niet per se verbonden te zijn aan het eerste elftal van hun club. Dat kan net zo goed aan een jeugdelftal, de vrouwenafdeling of het veteranenteam zijn. Voorwaarde is wél dat je speelt of actief bent binnen een club in het gebied van Regio-Voetbal. En dat je voetbalvlog onderhoudend en liefst ook een tikkie humoristisch is. Het is de bedoeling een aantal vloggers te selecteren en daar afspraken mee te maken, onder meer over de plaatsingsfrequentie.