LRC Leerdam wint, Heukelum gelijk

leerdam/heukelum • Bij de eerste officiële wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld won LRC Leerdam met 3-0 van VVIJ. In dezelfde bekerpoule trof ook Heukelum een tegenstander uit IJsselstein. Heukelum leek lang op weg naar een overwinning, maar na een 2-0 voorsprong kwam IJFC nog terug tot 2-2.

LRC had tegen VVIJ zijn eerste doelpunt razendsnel te pakken. Binnen één minuut was het de van HSSC'61 overgekomen Arwin van Soest die de score opende. Rick van Loo maakte er nog voor rust 2-0 van. Ook in de tweede helft liet Van Soest zien een doelpunt te kunnen maken. Met zijn tweede van de middag bepaalde hij de eindstand op 3-0.

Ook Heukelum leek tegen IJFC op weg naar een overwinning. Na een doelpuntloze eerste helft nam de thuisploeg in de tweede helft afstand. Ferry Meijdam kwam oog-in-oog met de IJFC-doelman als winnaar uit de strijd en opende de score. Floris Kool verdubbelde twintig minuten voor tijd uit de draai de marge. Het bleek niet genoeg voor de winst, want razendsnel kwamen de gasten nog langszij.