SVS'65 verrast met winst tegen Vuren

spijk • In de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi boekte SVS'65 een verrassende overwinning. De vierdeklasser was met 2-0 te sterk voor het één klasse hoger acterende Vuren.

Op het warme Spijkse kunstgras gebeurde er in de beginfase vrij weinig in de Lingewaalderby, waarin de gasten het traditiegetrouw lastig hadden. Pas na 25 minuten kreeg Vuren de eerste kans. Vuren-spits Bas van der Vliet wilde een voorzet van broertje Luuk echter aannemen, terwijl hij niet ver voor het doel ook ineens had kunnen uithalen. Waar Vuren faalde, was SVS'65 bij de eerste grote kans wel direct succesvol. Na een prima aanval zette Sam Muilenburg aanvaller Robin IJsselstijn alleen voor de nieuwe Vuren-doelman Wesley van Eck. Aan IJsselstijn kun je zo'n kans wel toevertrouwen en hij maakte er dan ook 1-0 van. Na rust probeerde Vuren-trainer Ron Vlot zijn ploeg meer aan het voetballen te krijgen door centrale verdediger Ian van Wijk naar het middenveld te dirigeren. Het sorteerde aanvankelijk niet het gewenste effect. Sterker nog, de thuisploeg kreeg binnen tien minuten twee goede kansen. De eerste werd nog gemist. Maikel van Schaften was het eindstation van een goede aanval die door Bart van Andel en Bennie Boeijink werd opgezet. Het schot van Van Schaften werd echter geblokt. Kort daarna was het wel raak. IJsselstijn haalde de achterlijn en zette voor op Van Andel. De spits maaide mis, maar Sam Muilenburg stond op de juiste plek en scoorde alsnog: 2-0. Na een uur was het beste er wel af bij de thuisploeg, zodat Vuren de kans kreeg om terug in de wedstrijd te komen. Een paar prima mogelijkheden waren echter niet aan de gasten besteed.

Ook de andere wedstrijd in deze bekerpoule eindige in een verrassende winst van een vierde- tegen een derdeklasser. Peursum versloeg Hardinxveld met 3-1.