• Maikel Groenenberg (links) en Joshua Cohen in duel.
• Maikel Groenenberg (links) en Joshua Cohen in duel. Foto: Jeroen de Bruin

Asperen klopt na zwak begin Leerdam Sport met 3-1

asperen • Derdeklasser Asperen behaalde voor de beker thuis tegen Leerdam Sport na een zwak begin toch nog een 3-1 zege.

Vierdeklasser Leerdam Sport nam door Kees Kerkhof al vroeg de leiding en miste vooral in het eerste kwartier legio kansen. Gerard Breider maakte kort voor rust gelijk en na de thee zorgden Dennis van Santen en Pieter Marten Hoekstra al snel voor de 3-1 winst van Asperen. Halverwege de eerste helft verwachtte bijna niemand van de 250 toeschouwers een overwinning van Asperen. Leerdam Sport was in het begin beter en kreeg tegen het kwetsbare defensiecentrum van Asperen volop kansen. Joshua Cohen miste alleen voor doel nog, maar al na vijf minuten scoorde Kees Kerkhof wél: 0-1. Ray Kant en Joshua Cohen verzuimden riante Leerdamse kansen te benutten en Fabian van der Wel trof de lat. Dus bleef de verdiende Leerdamse voorsprong tot 0-1 beperkt. Maar Asperen herstelde zich langzaam maar zeker. Pogingen van Van Santen, Hoekstra en Michiel den Hartog leverden de thuisclub nog geen succes op, maar in de 42e minuut werd het toch gelijk. Den Hartog trof de lat en Breider benutte de rebound: 1-1. Meteen na de thee sloeg Asperen zijn slag. In de vierde minuut na rust rondde Van Santen een pass van Hoekstra met een laag diagonaal schot af: 2-1. Uit een corner van Ruben Boet kopte Hoekstra zes minuten later de 3-1 binnen. Ondanks volop scoringsmogelijkheden voor beide teams in het restant van het duel bleef het daarbij. Voor Leerdam Sport kopte Ray Kant tegen de paal en voor Asperen trof Boet in de slotfase nog de lat.