Inloopbijeenkomst stomadragers

gorinchem • De stomaverpleegkundige van het Beatrixziekenhuis houdt in samenwerking met de regio Zuid-Holland van de Stomavereniging op dinsdag 11 september een inloopbijeenkomst. Stomadragers, hun partner en andere belangstellenden zijn welkom van 10:00 tot 12:00 uur in wijkgebouw De Heul in Gorinchem. Tijdens deze bijeenkomst is er volop gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen te delen over het leven met een stoma. De inloopochtend wordt begeleid door vertegenwoordigers van de Nederlandse Stomavereniging. Een stomaverpleegkundige is aanwezig om medische vragen te beantwoorden. Deelname is is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.


Alzheimer Café viert jubileum

leerdam • Alzheimer Café Leerdam viert dinsdag 25 september haar 10-jarig jubileum. Voor de gelegenheid is het liedjescabaretgezelschap 'Het draait om mensen nietwaar' uitgenodigd. Het programma bestaat uit muziek, afgewisseld door korte verhalen en gedichten. Het gezelschap laat herkenbare situaties over geheugenproblemen de revue passeren. Het Alzheimer Café is te vinden in het verpleeghuis Lingesteyn, via hoofdingang Lingepoli, op de eerste etage. Het café is open vanaf 19:00 uur en de voorstelling begint om 19:30 uur. De entree is gratis. Aanmelden kan bij stichting SamenDoen via info@samendoen.expert of 0345-637363.


Avond over biodiversiteit

neerijnen • Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Neerijnen organiseren dinsdag 11 september een avond over biodiversiteit in Stroomhuis Neerijnen. Doel van de avond is mensen te inspireren om meer plant- en diersoorten naar hun tuin te lokken, om zo de biodiversiteit een boost te geven in de gemeente. Inwoners uit Tuil, Neerijnen en Est vertellen tijdens deze avond hoe zij samen met andere inwoners de handen uit de mouwen steken. De avond begint met een inloop om 19:45 uur, vervolgens is er om 20:00 uur een inleiding van Neerijnse wethouder Teus Kool.