• De top drie van de vakantiewedstrijden.
• De top drie van de vakantiewedstrijden. Foto: Aangeleverd

Ursus de Boer wint bij LHV de Snoek

leerdam • LHV de Snoek uit Leerdam hield vorige week haar jaarlijkse vakantiewedstrijden. Ursus de Boer won voor Joop Woelke en Kees Kool.

Er werden drie wedstrijden gehouden en daarvan werd een eindklassement gemaakt. Er werd gevist op de Linge vanuit bootjes en vanaf de kant van het Oevertje. De eerste wedstrijd werd gevist op dinsdagavond. Het weer was perfect en de vangst was ook prima. Er werd door de zeventien deelnemers 109 kilo vis gevangen. De tweede wedstrijd werd donderdagavond gevist op dezelfde locatie als de vorige wedstrijd. Het weer was geheel anders dan op dinsdagavond met erg veel wind en regen. Helaas viel de vangst een beetje tegen, de deelnemers wisten nu ruim 54 kilo in het net te krijgen.

De laatste wedstrijd werd op zaterdagmorgen gehouden. De weersvoorspellingen waren gunstig. De eerste twee uur bleef het weliswaar bewolkt, maar later werd het mooi zonnig weer met wel wat wind. De vangst was weer minder goed dan de voorgaande wedstrijd: er werd door achttien deelnemers bijna 45 kilo gevangen.

Klassement

Na deze drie wedstrijden werd er een eindklassement opgemaakt. Eerste daarin werd Ursus de Boer met 27,2 kilo, tweede werd Joop Woelke met 25,85 kilo en Kees Kool eindigde als derde met 18,6 kilo. In totaal werd er tijdens de drie wedstrijden 208,3 kilo vis boven water gehaald.

De verdere top tien: 4. Piet Landegge 18,3 kilo, 5. Kees Sprado 15,7 kilo, 6. Henri Zwijnenburg 13,55 kilo, 7. Jan Groen 12,4 kilo, 8. Kerst Sjouken 11,55 kilo, 9. Cor den Hartog 10,5 kilo en 10. Ton van Holten 10,05 kilo.