Netwerkborrel voor het sociale domein

west betuwe • Alle particulieren en organisaties die in de nieuwe fusiegemeente West Betuwe werken in het sociale domein - zorg, onderwijs, welzijn en dergelijke - zijn welkom bij een netwerkborrel op dinsdag 18 september in Geldermalsen. Doel: knelpunten signaleren en innovatieve oplossingen uitdokteren.

Fysiotherapeuten, huisartsen, zorgprofessionals, schuldhulpverleners, welzijnswerkers, jeugd- en sportcoaches en andere partijen: ze zijn allemaal welkom in multifunctioneel centrum De Pluk in Geldermalsen. Voorafgaand is er voor genodigden het 'Innovatiecafé', deze bijeenkomst vormt de aftrap van een inventarisatie van de aanstaande gemeente West Betuwe naar mogelijke problemen en knelpunten in het sociale domein en natuurlijk de bijbehorende oplossingen. De nieuwe fusiegemeente heeft een aantal thema's aangemerkt voor het sociale beleid. Onder meer preventie wordt al belangrijk aangemerkt, net als gebiedsgericht werken.

Na het gedeelte voor genodigden is er een open netwerkborrel. Bij aanvang hiervan - om 20:00 uur - worden eerst kort de uitkomsten van het 'Innovatiecafé' op een rij gezet. Vervolgens is het de bedoeling dat mensen actief in het sociale domein elkaar wat beter leren kennen. Aanmelden voor de borrel kan tot en met zondag 2 september via onderstaande website. De netwerkavond duurt tot 21:30 uur.


Toertocht

Na deze bijeenkomsten start vanaf half september een toertocht. Gemeentelijke medewerkers in het sociaal domein zijn te vinden bij evenementen, activiteiten en projecten van samenwerkingspartners. Ook organiseren ze zelf activiteiten en bijeenkomsten. Ze halen informatie op en doen ideeën op voor de samenwerking in West Betuwe. Deze toertocht start halverwege september en loopt door tot in 2019. Een overzicht van de evenementen, activiteiten en projecten komt later op de website van gemeente West Betuwe te zien. Tijdens de netwerkborrel ontvangen de aanwezigen meer informatie over de toertocht.

q http://eepurl.com/dBvhkT