Andijvie met een gehaktbal

tuil • Alle 55plussers uit gemeente Neerijnen zijn donderdag 6 september welkom bij de open eettafel in Dorpshuis Tuil. Deze keer staat er gestoofde andijvie met aardappelen en een gehaktbal op het menu. Vooraf is er groentesoep, als toetje vanillevla met bramensap. Voorafgaand aan de maaltijd wordt er voor de liefhebbers een borrel naar keuze geschonken. Als afsluiting is er koffie of thee met een chocolaatje. De open eettafel is van 11:00 tot ongeveer 14:00 uur. Deelname kost 11 euro per persoon, opgeven kan tot en met maandag 3 september bij R. van Willigen via 0418-591957 of Riki Wijtmans 0418-592233.


Fotoboek over Oosterwijk

leerdam • Bij Historische Vereniging Leerdam (HVL) is het zestiende deel in de Historische Reeks Leerdam verschenen, dit keer gaat het om een fotoboek over Oosterwijk door Peter van Rooden. Het boek gaat over dagelijkse leven in het dorp. De oudste foto dateert uit 1872, de meest recente afbeelding is zo'n 35 jaar oud. Het boek is te bestellen op op de website van de HVL. Of via annette.blom@blominrichtingen.com.

q www.historischeverenigingleerdam.nl


Pompoenen en komkommers

vuren • Waalkring Vuren/Dalem organiseert dinsdagavond 4 september haar eerste bijeenkomst, deze avond is Sander Sanders uit Sprang-Capelle uitgenodigd. Hij geeft een lezing over de pompoen en andere exotische komkommerachtigen. Aanvang is 20:00 uur, locatie is De Koels in Vuren.


Op weg naar het 100-jarig bestaan

oosterwijk • Gemengd koor Kunst naar Kracht uit Oosterwijk start woensdag 29 augustus weer met haar repetities. Het koor gaat dit seizoen een gevarieerd repertoire instuderen om zich zo goed voor te bereiden op haar 100-jarig bestaan in 2019. Kunst naar Kracht hoopt nog wel nieuwe leden te kunnen verwelkomen. De repetities zijn elke woensdagavond in gebouw Zangershof, van 20:00 tot 22:00 uur.