Gezocht: foto's van smalspoorweg

regio • Het tijdschrift 'Smalspoor' van museum Spoortrein Katwijk Leiden is op zoek naar fotomateriaal van de oude smalspoorweg die tussen 1900 en 1965 van houthandel Firma Varsseveld naar station Leerdam liep. Deze lag in de huidige Spoorstraat. Volgens het museum tufte er vanaf 1930 een motorlocomotief van Deutz over het spoor. In de laatste uitgave van het tijdschrift werd er al aandacht besteed aan dit smalspoor, maar de redactie wil daar nog graag een vervolg op geven met mogelijk wat afbeeldingen en wellicht nog wat input van oud-werknemers of andere Leerdammers die hierover meer weten te vertellen. Informatie is welkom bij Gerard de Graaf via gwdegraaf@hotmail.com of 06-44130336 (na 18:00 uur).


Rommelmarkt voor 5-jarige Daniël

leerdam • Bij de gereformeerde kerk in Leerdam vindt zaterdag 6 oktober een rommelmarkt plaats, de opbrengst is voor de 5-jarige Daniël die door een genafwijking kampt met een ontwikkelingsachterstand. Wellicht leert het ventje nog lopen of praten, maar dat is nog onzeker. Om hem zo goed mogelijk te laten functioneren, zijn er aanpassingen in huis nodig. Hiervoor is veel geld nodig, de opbrengst van de rommelmarkt gaat volledig naar dit doel. Het is de bedoeling dat er zaterdag 6 oktober van alles te doen is aan de Koningin Emmalaan 41. Naast een rommelmarkt en kledingbeurs, worden er ook handgemaakte items verkocht, zijn er activiteiten voor kinderen (ze kunnen zich laten schminken en hun haren laten vlechten). Er is ook gedacht aan wat te eten en drinken. De rommelmarkt is van 09:30 tot 16:00 uur. De kledingbeurs houdt vrijdag 5 oktober al een voorverkoop, van 19:00 tot 21:00 uur.


Kennismaken met SamenDoen

leerdam • Stichting SameDoen organiseert woensdag 12 september weer haar SamenDoenDag, tijdens het evenement krijgen mensen de kans om de stichting wat beter te leren kennen. Bij de stands op het Dr. Reilinghplein is tussen 14:00 en 17:00 uur allerlei informatie te krijgen over de activiteiten van SamenDoen. De medewerkers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over hulpvragen, mantelzorg, vrijwilligerswerk, bewegen voor ouderen, werk en participatie en allerlei andere burgerinitiatieven. Er zijn verschillende sportactiviteiten te doen, voor de jeugd is er een stormbaan en een springkussen. Ook vindt de verkiezing van het beste burgerinitiatief van dit jaar plaats. De toegang is gratis en zijn er tegen een kleine vergoeding versnaperingen en drankjes verkrijgbaar, aangeboden door café Van Zanten. Bij slecht weer verhuist de SamenDoenDag naar Het Dak in Leerdam.


Informatieavond Seniorweb

leerdam • Seniorweb Leerdam organiseert donderdag 13 september een informatieavond over haar cursusaanbod. Bezoekers die hun kennis wat betreft het gebruik van de computer, tablet of mobiele telefoon willen vergroten, krijgen de kans om in een persoonlijk gesprek met de aanwezige vrijwilligers hun eigen wensen duidelijk te maken. De medewerkers van Seniorweb Leerdam kunnen daar vervolgens een passende cursus bij zoeken. De avond is van 19:30 tot 21:30 uur in Noorderberg in Leerdam. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.seniorweb.nl/leerdam