zaterdag 25 augustus

Motortoertocht MAC Magneet
13:00, Schoonrewoerd. MAC Magneet houdt weer een motortoertocht door midden-Nederland. Inschrijven kan tussen 13.00 en 14.30 uur in Café De Zwaan, Dorpsstraat 5 te Schoonrewoerd. Routebeschrijving en in GPS voor Garmin. Route in GPX-bestand op te vragen via zijdervelders@hetnet.nl. De afstand is circa 110 kilometer. Het inschrijfgeld is 5 euro. Info: Goos Middelkoop, 0347-351264, of Aad van Zanten, 0345-641446.

maandag 27 augustus

Buurtontmoetingsplek (Bop)
10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM. De Buurtontmoetingsplek (Bop) in Asperen is weer open, bezoekers kunnen terecht in het vernieuwde dorpshuis EMM voor een kop koffie en een praatje. Een spelletje doen is ook mogelijk.

dinsdag 28 augustus

Alzheimer Café
19:00, Leerdam, Lingesteyn. Het Alzheimer Café in Leerdam heeft Arie Slob te gast, hij is voorlichter en trainer op het gebied van dementie. Tijdens deze avond wordt onder zijn leiding het gesprek met elkaar aangegaan, over hoe om te gaan met mensen met dementie in het dagelijks leven. De avond begint om 19:30 uur, de koffie staat vanaf 19:00 uur klaar. Toegang is gratis.

vrijdag 31 augustus

LingeFilm: 'La Villa'
20:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. LingeFilm draait 'La Villa'. In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle niet meer naar het dorp terug geweest. Nu vader Maurice een beroerte heeft gehad, komen verleden en heden samen voor de broers en hun zus. Joseph is inmiddels met pensioen en heeft verbitterd zijn idealen opgegeven, terwijl Armand probeert het plaatselijke restaurant draaiende te houden. Angèle is een gevierde actrice. Ze lijken allen te berusten in een teleurstellend leven waar geen plaats meer is voor het dorpsgevoel van vroeger. Terwijl Maurice vegeteert, worden ze geconfronteerd met het feit dat wat vroeger was, wordt ingehaald door dat wat nu is. Schoorvoetend geven ze toe aan nieuwe impulsen.
www.lingefilm.nl

Filmavond: 'Captain Fantastic'
21:00, Leerdam, Dr. Reilinghplein. Jongerenraad Leerdam, Team 2015 en meerdere andere partijen organiseert een filmavond in de buitenlucht. Te zien is 'Captain Fantastic', waarin Viggo Mortensen vader Ben speelt, hij leeft met zijn zes kinderen teruggetrokken in de bossen in Noord-Amerika. Als zijn vrouw – die al een paar maanden in een ziekenhuis verbleef – overlijdt, trekt hij met zijn wereldvreemde kinderen de bossen uit om zijn vrouw te behoeden voor de traditionele begrafenis die haar ouders haar willen geven. Popcorn en drinken is ter plekke te koop. Een zitplaats kost 2 euro, vooraf reserveren is niet mogelijk.

zaterdag 1 september

Rommelmarkt
09:30-14:00, Leerdam, P.M. van Gentstraat. Wijkvereniging West-End organiseert een overdekte rommelmarkt in het wijkgebouw. De markt is van 09:30 tot 14:00 uur.

Fietstocht
10:00-12:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert weer een fietstocht door de streek. De route voert dit jaar richting de Linge. Er zijn twee opties: deelnemers kunnen 35 kilometer of 50 kilometer fietsen. Vertrek is tussen 10:00 en 12:00 uur vanuit natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd. Deelname kost 5 euro per persoon. Meer informatie is op de website te vinden.
www.natuurcentrum.nl

LingeFilm: 'Mamma Mia: here we go again'
20:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. LingeFilm toont de opvolger van 'Mamma Mia! The Movie', tien jaar na het wereldwijde succes van deze film is er een nieuwe musical gemaakt met liedjes van ABBA. De oude cast keert terug en is uitgebreid met onder meer Lily James (Cinderella, Baby Driver), Andy Garcia en Oscarwinnaar Cher. Net als in 'Mamma Mia! The Movie' speelt Oscarwinnares Meryl Streep Donna, Julie Walters is Rosie en Christine Baranski Tanya. Amanda Seyfried en Dominic Cooper keren terug als Sophie en Sky, terwijl Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård en Colin Firth opnieuw Sam, Bill en Harry spelen; de drie mogelijke vaders van Sophie. In deze film keren we ook terug in de tijd en zien we hoe de relaties uit het heden tot stand kwamen. Lily James speelt de rol van de jonge Donna. Alexa Davies (A Brilliant Young Mind) en Jessica Keenan Wynn (Broadway's Beautiful) nemen de rollen op zich van de jonge Rosie en Tanya. De jonge Sam wordt gespeeld door Jeremy Irvine (War Horse), terwijl de jonge Bill gespeeld wordt door Josh Dylan (Allied) en de jonge Harry gespeeld wordt door Hugh Skinner (Kill Your Friends).
www.lingefilm.nl

dinsdag 4 september

'Zing Nederlands met me'
19:00-20:00, Leerdam, Dr. Reilinghplein 3. Bibliotheek Leerdam organiseert de activiteit 'Zing Nederlands met me', gericht op mensen die de Nederlandse taal nog niet helemaal onder de knie hebben. Een uur lang worden bekende Nederlandse nummers gezongen. Zo kunnen de aanwezigen al zingend de taal beter leren kennen. Aanmelden hoeft niet, deelname is gratis.

zaterdag 8 september

Kleding en speelgoed
9:30-12:00, Waardenburg, De Koeldert. Tweedehands kleding- en speelgoedbeurs. Kinderkleding van maat 56 t/m 176, kleding voor volwassenen, schoenen, speelgoed, kinderfietsjes, kinderwagens, maxicosi's en nog veel meer. Veertig procent van de opbrengst is voor het goede doel: Roemenië.

Taptoe Vrijstad Vianen
20:00, Vianen, vv Brederodes. Landelijke top bands treden op tijdens de Taptoe Vrijstad Vianen, onder meer showband Urk en muziekband Juliana uit Amersfoort. Uiteraard zullen de marching band en de junioren van DVS uit Katwijk niet ontbreken. Zeer uniek is een tweetal optreden van DVS aan het einde van de middag op de Voorstraat als opwarmer tijdens culinair evenement Proef Vianen.
www.taptoevrijstadvianen.nl

Wilco
21:15, Deil, Beemdstraat 1. Volkszanger Wilco treedt op bij speeltuinvereniging Jeugdland vanwege het 25 jarige jubileum van ondernemersfamilie De Haas uit Deil. Arjan Koenen geeft ook een optreden. Vanaf 21:15 uur is er live muziek.