Sprado en Woelke winnen viswedstrijd

leerdam • Personeelsvereniging De Glasfabriek hield zaterdag 18 augustus een koppelwedstrijd. Kees Sprado en Joop Woelke eindigden als winnaar. Er werd gevist in de Broekse uitlaat bij Kedichem. De buit bestond hoofdzakelijk uit kleine brasems en enkele voorns. De grootste vis werd gevangen door Kees Sprado, een brasem van 50 centimeter. Het winnende koppel Kees Sprado en Joop Woelke ving 18.900 gram. Tweede werden Piet de Kruijff en Kees Kool met 10.750 gram, derde Lambert Jansen en Henk van den Oever met 10.350 gram en vierde Ton van Kooten en Jasper de Kogel met 8.600 gram.


Koppelwedstrijd LHV De Snoek

leerdam • De Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek organiseert zaterdag 25 augustus een koppelwedstrijd voor leden. Stek: de Linge, vanuit bootjes vanaf het Oevertje. Verzamelen om 7:45 uur, vissen van 8:30-12:00 uur. De koppels worden samengesteld door een jeugdlid te laten vissen met een seniorlid. Leden jonger dan tien jaar moeten zelf iemand meenemen, voor kinderen vanaf tien jaar wordt voor een vismaat gezorgd. De kosten bedragen € 3,- per deelnemer. Voor jeugdleden is de wedstrijd gratis. Belangrijkste regels: hengelsoort en lengte zijn vrij en de vissen moeten in een nylon leefnet worden bewaard. Inschrijven bij Kees Kool: kool011@kpnmail.nl of bellen met 0345-505522.


LHV De Snoek geeft cursus aan jeugd

leerdam • In mei en juni hebben ruim 200 kinderen van groep 7 en 8 visles ontvangen. Van deze kinderen hebben er verschillende een gratis vergunning aangevraagd. LHV De Snoek uit Leerdam wil deze gratis jeugdvergunning omzetten in een lidmaatschap. Dat levert veel voordelen op. Zo wordt er speciaal voor deze kinderen een cursus 'vissen met de vaste hengel' gegeven, waarbij ze een gratis hengel en tuigje krijgen. Het lidmaatschap kost € 10,-. Wie nu lid wordt, kan gratis meedoen aan de cursus. Op de cursus leren de kinderen onder meer hoe je om moet gaan met vissen, hoe je een haak aan de lijn kunt knopen, hoe diep je moet vissen, hoe je verschillende aassoorten kunt gebruiken en waar er in en rond Leerdam goede visstekken zijn. Bovendien krijgen cursisten spullen om een tuigje te maken. Daarnaast krijgen ze een vistuigje, een peilloodje, een setje onderlijntjes en een stekkie telescoophengel van vier meter. Kinderen die geen gratis vergunning hebben aangevraagd, kunnen ook lid worden en aan de cursus meedoen. Het wordt op prijs gesteld wanneer ouders de cursus bijwonen. Meer informatie over De Snoek is te vinden op www.lhvdesnoek.nl. De cursus wordt gehouden op zaterdag 25 augustus van 14:00-17:00 uur. Locatie: de botenhaven van De Snoek aan de Zuidwal, naast de rondvaartboten.


Magneetrit van start

schoonrewoerd • De MAC Magneet organiseert zaterdag 25 augustus haar achttiende motortoertocht door Midden-Nederland. Inschrijven van 13:00-14:30 uur in De Zwaan, Dorpsstraat 5, Schoonrewoerd. Routebeschrijving en in GPS voor Garmin. Route in GPX-bestand op te vragen via email: zijdervelders@hetnet.nl. De afstand van de rit is ongeveer 110 kilometer, inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Inlichtingen bij Goos Middelkoop: 0347-351264 en Aad van Zanten: 0345-641446.