• Hilda Bruls is gestart als kindercoach.
• Hilda Bruls is gestart als kindercoach. Foto: aangeleverd

'Ik voel heel veel liefde voor kinderen'

everdingen • Onlangs is Hilda Bruls – de Jong uit Everdingen gestart met haar bedrijf 4Kids Coaching. Als kindercoach helpt ze kinderen om hun problemen op te lossen. "Soms lukt het even niet alleen en kunnen ze wel wat hulp gebruiken."

Tot enkele jaren geleden was Hilda Bruls (37) zwemlerares in Helsdingen. Inmiddels had ze de nodige opleidingen – waaronder kinderpsychologie – gevolgd en besloot als gediplomeerd kindercoach verder te gaan. "Als kindercoach bestrijk ik een breed terrein, maar ik richt me vooral op kinderen die in de knel komen. Die bang zijn, gepest worden of zelf pesten, last hebben van faalangst, veel piekeren, zich alleen voelen, zich niet kunnen beheersen of een traumatische ervaring hebben meegemaakt. Daarnaast heb ik me verdiept in rouw en verlies bij kinderen. Dan kan het gaan om het verlies van een vader of moeder, broertje of zusje, opa of oma, maar ook om ogenschijnlijk kleine zaken als het verlies van een knuffel. Hoe raar het ook klinkt: rouw blijft hetzelfde." Ook begeleidt de Everdingse kinderen van gescheiden ouders. "Er bestaan programma's waarbij de kinderen in een groep worden begeleid. Bij veel kinderen helpt dat uitstekend. Als een kind daarna toch nog problemen blijft houden, kom ik in beeld. Binnen 4Kids Coaching heb ik daarvoor één op één trajecten ontwikkeld." De grote motivatie bij haar werk is voor Hilda Bruls – zelf moeder van vier 'kids' – haar liefde voor kinderen. "Kinderen komen altijd op me af en spreken me aan. Ik vind het gewoon heerlijk om met kinderen om te gaan. Dat maakt ook dat ik mijn werk zo leuk vind en er alles aan doe om kinderen met problemen verder te helpen."

4Kids Coaching is lid van beroepsorganisatie NOBCO en opgenomen in het kwaliteitsregister van het Kindercoachgilde. Hilda Bruls richt zich op kinderen uit Everdingen, maar ook op tal van plaatsen in de regio. De hulp van een kindercoach wordt doorgaans niet vergoed door verzekeringen. Wel is het mogelijk om bij de gemeente te kijken of men in aanmerking komt voor een PGB-budget, waardoor een deel van de kosten wél wordt vergoed. Nadere informatie: Hilda Bruls-de Jong, 4Kids Coaching, Prins Johan Frisostraat 16, Everdingen, tel.: 06-30200849, www.4kidscoaching.nl.