• De initiatiefnemers zijn blij met 'Schilderen in Noord'.
• De initiatiefnemers zijn blij met 'Schilderen in Noord'. Foto: André Bijl

Nu ook 'Samen schilderen in Noord'

leerdam • Het Huis van de Wijk in Leerdam-Noord komt deze maand met een nieuw initiatief: 'Samen schilderen in Noord'. "Er is behoefte aan."

Het Huis van de Wijk – waarin Wijkraad Noord, Huis ter Leede en Samen Doen samenwerken - organiseert tal van activiteiten voor de bewoners van Huis ter Leede, wijk Noord en andere Leerdamse wijken. "Samen Wandelen, Samen Eten, Samen met de Bus, Samen een Spelletje; we zijn op tal van fronten actief", zeggen Tine Peels en Berry Verwijmeren van de Wijkraad en Wilma Looijen van Huis ter Leede. Tijdens gesprekken met de deelnemers bleek dat een aantal mensen ook wel eens wilde schilderen of tekenen. Voor Berry Verwijmeren aanleiding om Hilda Boon te benaderen die als vrijwilliger ervaring opdeed met dergelijke projecten. "Het is zo leuk om te doen. Ik heb dit eerder gedaan in een verzorgingshuis in Linschoten en bij Philadelphia in Gorinchem en ga ook in Huis ter Leede met veel plezier aan de slag", lacht Hilda Boon. De cursus 'Samen schilderen in Noord' wordt gegeven op dinsdag 28 augustus, dinsdag 4 september, maandag 10 september, maandag 17 september, dinsdag 25 september en maandag 8 oktober. Steeds in de Boulevard in Huis ter Leede van 14:00-16:00 uur. De cursus is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. De initiatiefnemers hebben voor de organisatie subsidie gekregen van de gemeente. Hierdoor is het mogelijk de cursus in ieder geval twee keer te houden. "De animo is groot. We gaan met een groep van maximaal tien personen aan de slag en hebben nu al acht aanmeldingen binnen. Maar ook als we vol zitten, kunnen belangstellenden zich inschrijven. Er komt een vervolg." Hilda Boon is razend enthousiast over het initiatief. "Ik schilder zelf graag en veel. Dan is het erg leuk om anderen ook enthousiast te maken. Mensen die zich aanmelden zeggen: 'dat wilde ik altijd al doen'. De cursus is voor iedereen die het leuk vindt, ook als je nog nooit geschilderd hebt. We gaan straks lekker twee uur aan de slag op doeken van verschillende maten en met verschillende technieken." Aan het eind van de cursus worden alle schilderijen ten toon gesteld in een expositie. Daarmee zijn de activiteiten van 'Samen in Noord' nog niet ten einde. Inmiddels wordt 'Samen naar muziek luisteren' op 29 oktober voorbereid. Dan wordt in Huis ter Leede een klassiek concert gegeven. Verwijmeren: "Net als met de schildercursus proberen we zo de creativiteit van onze doelgroep te bevorderen. We blijven aan het werk."

Belangstellenden voor 'Samen schilderen in Noord' kunnen zich aanmelden bij Berry Verwijmeren: 06-24641718 of de receptie van Huis ter Leede: 0345-614241.