woensdag 15 augustus

Bingo met loterij
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingo met een loterij in Hof van Batenstein. Als hoofdprijs is er een bon voor De Ponthoeve van 25 euro te winnen. Deelname kost 3,50 euro. Een lot voor de loterij kost 1 euro. De zaal gaat om 19:00 uur open, de bingo begint om 19:30 uur.

donderdag 16 augustus

Koffie en spelletjes
10:00, Everdingen, sportcomplex sc Everstein. Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke donderdagochtend tot eind augustus een koffie- en spelochtend op het sportcomplex van sc Everstein. Mensen kunnen er bijvoorbeeld een potje klaverjassen, rummikubben of mens-erger-je-niet spelen. Iedereen uit Everdingen, Zijderveld en Hagestein is welkom. De ochtenden zijn van 10:00 tot ongeveer 12:00 uur. Deelname kost 2 euro per deelnemer, dit is inclusief twee drankjes.

zaterdag 18 augustus

Betuwse Tuinen Route
10:00-17:00, regio. De tuinen van Marjolijne Vermonden uit Kedichem en familie Steen uit Rumpt zijn zaterdag 18 en zondag 19 augustus weer opengesteld vanwege de Betuwse Tuinen Route. Er doen in totaal dertien tuinen mee aan het evenement. Alle deelnemers zijn echte liefhebbers die hun enthousiasme voor tuinieren en hun kennis over het beheer en de beplanting graag delen. De tuinen zijn allemaal heel verschillend van aard. De deelnemende tuinen zijn herkenbaar aan een banier en open van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens de open tuindagen is uitgebreid de gelegenheid om adviezen en tips te vragen. Meer informatie over de deelnemende tuinen is op de website te vinden. www.betuwsetuinenroute.nl.

Knutselen in de bieb
13:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. CreaBeez organiseert een knutselmiddag in de bibliotheek. Kinderen kunnen aan de gang met schelpen, stenen, veren, takken en nog veel meer. De leeftijd is vanaf 5 jaar en de kosten zijn 3,50 euro. Aanmelden is wel handig, dit kan via info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan via 06-18793980.

Orgelconcert
14:30-15:30, Leerdam, Grote Kerk. Organist Cees van Ooyen verzorgt een orgelbespeling in de Grote Kerk. Hij speelt onder meer werken van Lübeck, Bach, Krebs, Walther, Mendelssohn, Boëly en Van Ooyen.

zondag 19 augustus

Tentdienst
14:30, Hei- en Boeicop. In de feesttent van Oranjevereniging Hei- en Boeicop vindt een tentdienst plaats. Het thema van deze dienst is 'De wereldstad'. Op dit onderwerp gaat de spreker, dominee E. van Wijk, in. Muzikale medewerking wordt verleend door muzikanten en een gelegenheidskoor, samengesteld uit inwoners van Hei- en Boeicop.

Cultuur Café
15:00, Asperen, Fort bij Asperen. Zangeres en muziekleerkracht Helga Buitelaar is te gast bij het Cultuur Café van Fort bij Asperen. Onder leiding van Buitelaar zingen deelnemers canons, wereldmuziek en doen ze improvisaties en muzikale experimenten. Het is niet nodig om een geoefende zanger te zijn. Er wordt geen bladmuziek gebruikt. Aanmelden is niet nodig. Op het fort is ook nog ruimtelijk werk van Dik Box en Marcel van Kerkvoorde te zien.

maandag 20 augustus

Vakantiebijbelclub
10:00-12:00, Heukelum, hervormd centrum. Kinderen en tieners van maandag 20 tot en met woensdag 22 augustus weer meedoen met de vakantiebijbelclubdagen in Heukelum. Thema is 'Zoek het uit'. Kinderen van 4 tot en met 9 jaar zijn maandag en dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur welkom in het hervormd centrum. Ze horen daar verhalen, zingen liedjes en maken knutselwerkjes over het thema. Alle kinderen en tieners zijn woensdag welkom vanaf 09:00 uur. Na de opening en het verhaal gaan alle deelnemers naar het Krakelingendorp in de speeltuin. Alle kinderen doen dan mee aan een spel in de oude kern van de stad, als afsluiting is er een pannenkoekenfeest rond 13:00 uur. In de kerk is zondag nog een afsluitende gezinsdienst, deze begint om 10:00 uur. De collecte is bedoeld voor een project van Kerk in Actie in Cambodja.

Buurtontmoetingsplek (Bop)
10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM. De Buurtontmoetingsplek (Bop) in Asperen is weer open. Iedereen is welkom van 10:15 tot 11:45 uur voor een kop koffie, een praatje of een spelletje.

dinsdag 21 augustus

Vakantiebijbelweek
09:30, Hagestein, tegenover de kerk. Hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag organiseert van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 augustus een vakantiebijbelweek in de tent tegenover de kerk. www.hervormdhagestein-hoefenhaag.nl

Lotgenotencontact voor nah-ers
10:00-12:00, Leerdam, verpleeghuis Lingesteyn. De wekelijkse inloopochtenden voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (nah) gaan weer van start. Doel van deze ochtenden is mensen met nah de kans te geven op een laagdrempelige manier andere lotgenoten te ontmoeten. Ook mantelzorgers, kinderen, buren, vrienden, familieleden van getroffenen zijn welkom, maar natuurlijk professionals. Tijdens de bijeenkomsten kunnen bezoekers hun vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Tijdens de bijeenkomsten kunnen bezoekers hun vragen stellen en ervaringen uitwisselen. De organisatie is in handen van stichting Hersenletsel.nl Zuid-Holland, die 1 euro vraagt van deelnemers als eigen bijdrage aan de koffie of thee. Meer informatie is te verkrijgen bij Lies Bonsang via 06-15091924 of hersenletselzhz@gmail.com. www.hersenletsel.nl

Rouw rond overlijden partner
10:30 uur, Heukelum, dorpshuis De Krakeling. Het overlijden van een partner verandert het leven voor altijd. Iedereen verwerkt op zijn of haar eigen manier het gemis. Samen erover nadenken en praten, naar elkaar luisteren en informatie krijgen, kunnen opbeurend werken. Welzijn West Betuwe organiseert daarom lotgenotenbijeenkomst voor mensen die hun partner hebben verloren. Aanmelden is niet noodzakelijk. Meer informatie is te verkrijgen bij Christien den Hartog via 0345-616610 of cdenhartog@welzijnwestbetuwe.nl.

Verrassingsmiddag
13:30-16:30, Leerdam, Hoogeind 20. Bezoekboerderij Het Achterhuis organiseert in de zomer weer verschillende verrassingsmiddagen. Zowel jong als oud is welkom, de hele middag wordt verzorgd. Dus er zijn drankjes en hapjes voor iedereen. De activiteit zelf is nog een verrassing, maar dit speelt zich wel af op de boerderij. Voor jongere kinderen is het programma aangepast. Bij mooi weer wordt er wel gebruik gemaakt van water, dus oude kleren aantrekken is wel handig. In dat geval moeten deelnemers ook een handdoek meenemen. Bovendien zijn laarzen geen overbodige luxe. Bij regen is er ook een aangepast programma binnen. Kinderen mogen oud brood meenemen om de dieren op de boerderij te voeren. Vooraf opgeven is noodzakelijk, dit kan via 0345-619887 of info@bezoekboerderij.nl. Deelname kost 8 euro per persoon.