Glasblazerij viert feest met reünie

leerdam • De Glasblazerij bestaat 20 jaar dit jaar. In samenwerking met gemeente Leerdam wordt daarom een reünie voor oud-medewerkers en oud-vrijwilligers opgetuigd, deze is op zondag 9 september van 10:00 tot 12:00 uur in de Glasblazerij van het Glasmuseum. In dat weekend zijn ook de Nationale Glasdagen in de Glasstad. Het museum hoopt zoveel mogelijk oud-medewerkers en oud-vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Zij kunnen zich alvast aanmelden via reserveringen@nationaalglasmuseum.nl. Of op de website van het Glasmuseum.

q www.nationaalglasmuseum.nl


Workshop voor theaterdieren

geldermalsen • Een theatermaker en docent van Gewoon Taal verzorgt een vijfdaagse workshop over theater in mfc De Pluk. Deelnemers leren om verhalen te vertellen op het podium, te acteren en zichzelf te presenteren en bewegen. Deelnemers zijn wel van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus in touw van 08:30 uur tot 17:30 uur. Er zijn natuurlijk wel verschillende ontspanningsmomenten in het programma ingebouwd. Deelnemers presenteren hun resultaten op donderdag 6 september in de theaterzaal van De Pluk. De workshop is bedoeld voor iedereen van 8 tot 16 jaar. Tijdens de week wordt zoveel mogelijk in leeftijdsgroepen gewerkt. Er zijn natuurlijk kosten aan deelname verbonden. Meer informatie is te verkrijgen via info@gewoontaal.nl of 06-14646082. Gewoon Taal is bekend de producties 'Pijn!' in maart 2016 en 'The Christmas Carols' en 'The Compassion' in maart en december van 2016, 2017 en 2018.


Schatjagen in de bibliotheek

lexmond • Kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen donderdag 23 augustus bij het servicepunt van de Lexmondse bibliotheek aan de slag met geocaching. De deelnemers gaan op zoen naar wat er allemaal verscholen ligt in en rondom de bibliotheek. De workshop is van 14:00 tot 16:00 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan bij de balie of via de website.

q www.debibliotheekaanzet.nl