• Karin Versluis, Alwin Kortlever, Marinke Aantjes.
• Karin Versluis, Alwin Kortlever, Marinke Aantjes. Foto: Marijke Verhoef

Festival HeicopPOP sluit feestweek af

hei- en boeicop • Oranjevereniging Hei- en Boeicop speelde al jaren met het idee, nu is het zover: een heus festival ter afsluiting van de feestweek. HeicopPOP moet een feest worden voor jong en oud.

Ze zijn er stiekem best een beetje trots op: het programma van de eerste editie van HeicopPOP. Met deze dag eindigt de feestweek op zaterdag 25 augustus met een knaller. "Normaal gesproken bloedde de feestweek na het vuurwerk dood. Dat doen we dit jaar anders. Na het vuurwerk is er een optreden van Frans Duijts", vertelt bestuurslid Marinke Aantjes. Duijts is de afsluiter van de feestweek, maar ook de slotact van HeicopPOP. Een ééndagsfestival van en voor heel Hei- en Boeicop en omgeving. De organisatie is in handen van een werkgroep, bestaande uit onder andere Alwin Kortlever en oud-bestuurslid Karin Versluis. Ze meldden zich tijdens de jaarvergadering aan en gingen direct aan de slag. "Zo'n feestweek organiseren is echt heel veel werk. Ik vind het leuk om nu één activiteit te doen. Alle randzaken waren al geregeld door de oranjevereniging. Voor ons bleef het leuke werk over: het festivalprogramma samenstellen", zegt Karin. Daarbij waren de kids het belangrijkst. "De kinderen moeten wat te doen hebben, anders gaan ze jengelen en moeten wij naar huis", zegt Alwin, vader van twee. Daarom staat er voor de allerkleinsten een springkussen, loopt goochelaar Ridge Magic rond, kunnen de kids suikerspinnen eten, glittertattoo's laten zetten en lekker gek op de foto in een photobooth. Daarnaast is er een FIFA 2018-toernooi in de tent. Er staan vier spelcomputers met groot scherm klaar, kinderen kunnen zich op de dag zelf inschrijven voor deelname.

Natuurlijk zonder bandjes geen festival. De Asperense band Onslow zorgt van 15:00 tot 16:30 uur voor stampende Nederlandstalige akoestische vrolijke punk en rock 'n roll. Van 17:30 tot 19:00 uur speelt Fragment Live. Ze hebben op grote festivals als de Zwarte Cross gestaan. Vervolgens klimt de Lexmondse feestband Met Maten van 20:30 tot 22:00 uur op het podium. Om 22:00 uur start vervolgens het vuurwerk en vanaf 22:30 uur is het tijd voor de feestavond met Frans Duijts.

Voor lekker eten en drinken is ook gezorgd. De horeca pakt uit met een uitgebreidere menukaart zodat iedereen zich van 14:00 tot 01:00 uur met gemak kan vermaken en niet naar huis hoeft. De entree tot het festival bedraagt 7,50 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Festivalgangers hebben gratis entree voor de feestavond met Frans Duijts. Het hele programma voor de feestweek is op de website van Oranjevereniging Hei- en Boeicop te vinden.


q oranjevereniginghei-enboeicop.nl