donderdag 2 augustus

Koffie en spelletjes
10:00, Everdingen, sportcomplex sc Everstein. Vitaal Dorp in Everdingen organiseert elke donderdagochtend tot eind augustus een koffie- en spelochtend op het sportcomplex van sc Everstein. Mensen kunnen er bijvoorbeeld een potje klaverjassen, rummikubben of mens-erger-je-niet spelen. Iedereen uit Everdingen, Zijderveld en Hagestein is welkom. De ochtenden zijn van 10:00 tot ongeveer 12:00 uur. Deelname kost 2 euro per deelnemer, dit is inclusief twee drankjes.

zondag 5 augustus

Excursie
08:00, Vianen, parkeerplaats Benedictushof 132. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een excursie in de omgeving van Heukelum. Deelnemers beginnen bij de Lingebrug in Leerdam en lopen vervolgens via de dijk langs het kasteel naar Heukelum. Daar wordt de Orchieeënroute gelopen, deze begint bij de Appeldijk, voert langs de Koornwaard naar de plas. De verbinding van de Koornwaardplas en de Linge wordt overgestoken met het trekpontje. Overigens zijn er waarschijnlijk geen orchideeën te zien, wel valeriaan, brunel, watermunt en moerasspirea en misschien een ijsvogel, een kluut en zwarte sterns. Vertrek is om 08:00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Benedictushof 132 in Vianen. En daarna om 08:30 vanaf de parkeerplaats bij NS-station Leerdam. Koos Maat leidt deze excursie, hij is te bereiken via 0183-563362.

dinsdag 7 augustus

Over het vertellen van een verhaal
09:30, Deil, dorpshuis 't Duifhuis. Paula Smit uit Acquoy vertelt bij het Dorpsontmoetingspunt (Dop) in Deil over de kunst van het verhalen vertellen. De inloop is om 09:30 uur.

woensdag 8 augustus

Verrassingsmiddag
13:30-16:30, Leerdam, Hoogeind 20. Bezoekboerderij Het Achterhuis organiseert in de zomer weer verschillende verrassingsmiddagen. Zowel jong als oud is welkom, de hele middag wordt verzorgd. Dus er zijn drankjes en hapjes voor iedereen. De activiteit zelf is nog een verrassing, maar dit speelt zich wel af op de boerderij. Voor jongere kinderen is het programma aangepast. Bij mooi weer wordt er wel gebruik gemaakt van water, dus oude kleren aantrekken is wel handig. In dat geval moeten deelnemers ook een handdoek meenemen. Bovendien zijn laarzen geen overbodige luxe. Bij regen is er ook een aangepast programma binnen. Kinderen mogen oud brood meenemen om de dieren op de boerderij te voeren. Vooraf opgeven is noodzakelijk, dit kan via 0345-619887 of info@bezoekboerderij.nl. Deelname kost 8 euro per persoon.