Grote brand in Waardenburg

waardenburg • De brandweer is woensdagmorgen met groot materieel uitgerukt voor een zeer grote brand bij houtverwerkingsbedrijf Plomp & Zn aan de Industrieweg in Waardenburg.

Rond 09:15 uur kwam de eerste melding van een grote brand in Waardenburg, een uur later werd de brand opgeschaald naar 'zeer groot'. Volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn er geen slachtoffers gevallen en is de overlast voor omwonenden 'heel beperkt'. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. De brand woedde in een silo, waarin houtsnippers lagen opgeslagen. Om 12:30 uur meldde de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid dat de silo wordt leeggemaakt en preventief wordt afgeblust. Dit duurde vervolgens nog tot 's avonds laat. Met man en macht werd woensdag geprobeerd het vuur in de silo te blussen.

Omdat de silo moeilijk bereikbaar was, waren er veel handen nodig, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Daarnaast werd geprobeerd het vuur weg te houden van de transportbanden, waarmee de silo in verbinding staat met een naastgelegen pand van het houtverwerkingsbedrijf.

Nachtelijke sluiting snelweg A27

regio • Rijkswaterstaat vervangt een deel van de asfaltdeklaag van de A27. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden is de A27 richting Utrecht tussen knooppunt Everdingen en Houten (29) van vrijdag 3 augustus 21:00 uur tot zaterdag 4 augustus 08:00 uur afgesloten. Ook alle verbindingswegen vanuit knooppunt Everdingen naar de A27 richting Utrecht en enkele op- en afritten op de A27 zijn afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.