Aanvragen Mantelzorgwaardering

leerdam • Mantelzorgers die zorgen voor iemand in Leerdam, komen mogelijk in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2018. Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 31 augustus. Het gaat dit jaar om een financieel compliment van 150 euro.

Een mantelzorger is iemand die onbetaald zorgt voor iemand uit hun omgeving. Dit kan een familielid zijn, maar ook een buurman of vriend. De zorgvrager, degene waarvoor wordt gezorgd, heeft op regelmatige basis hulp nodig. Bijvoorbeeld vanwege lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen of door ouderdom. Hij of zij kan niet meer helemaal voor zichzelf zorgen.

Mantelzorgers komen in Leerdam in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering als ze langer dan drie maanden aaneengesloten meer dan acht uur per week voor iemand zorgen. En dat doen vanuit persoonlijke betrokkenheid, dus niet als vrijwilliger of professional. De zorgvrager moet in Leerdam wonen. Per zorgvrager kan er één waardering worden aangevraagd en per woonadres voor maximaal twee mantelzorgers - voor verschillende zorgvragers. Het aanvraagformulier en de criteria voor de Mantelzorgwaardering 2018 zijn te vinden op de website van stichting SamenDoen. Het formulier is ook telefonisch op te vragen via 0345-637363. Aanvragen zijn in te dienen tot en met vrijdag 31 augustus. Als de aanvraag wordt toegekend, wordt het bedrag op of rondom de Dag van de Mantelzorg - op zaterdag 10 november - toegekend.

Mensen die vragen hebben over de Mantelzorgwaardering 2018 kunnen contact opnemen met stichting SamenDoen. De organisatie verzorgt de uitvoering van de Mantelzorgwaardering voor de gemeente Leerdam. Telefonisch is SamenDoen van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur te bereiken via 0345-637363 of via de e-mail: info@samendoen.expert.