Glaspark op schema

leerdam • Sportpark Bruinsdeel in Leerdam ondergaat deze zomer een metamorfose. Er wordt gewerkt aan de totstandkoming van het Glaspark. De werkzaamheden liggen op schema. Op het hoofdveld en het tweede veld ligt een zandlaag. Zodra het zand is glad gestreken, wordt een laag lava aangebracht die als ondergrond voor het kunstgras dient. Als de ondergrond wordt goedgekeurd, kan groen licht worden gegeven voor de aanleg van het kunstgras.


Zware loting Vianen en Brederodes

regio • De KNVB heeft vrijdag de districtsbekerpoules bekend gemaakt. Brederodes en Vianen kunnen de borst nat maken; SC Everstein heeft –op papier- het gemakkelijkste programma. Indelingen: Groep 1-19: Brederodes (tweede klasse), FC Breukelen (eerste klasse), Elinkwijk (tweede klasse) en De Meern (tweede klasse). Groep 2-04: BZS (vijfde klasse), SC Everstein (derde klasse), SCR (vierde klasse) en Zuilichem (vierde klasse). Groep 2-08: DESTO (derde klasse), Focus '07(derde klasse), Vianen (vierde klasse) en Vriendenschaar (vierde klasse). De duels worden gespeeld op 1, 8 en 15 september.


Veel derby's in KNVB beker

leerdam • De KNVB heeft de poule-indeling voor het bekervoetbal bekend gemaakt. De duels worden in de eerste drie weekends van september afgewerkt. LRC en Heukelum zitten in één poule met de beide IJsselsteinse clubs VVIJ en IJFC. De derby LRC-Heukelum wordt zaterdag 15 september in Leerdam gespeeld. In deze poule bekeren de bovenste twee clubs verder. Dat geldt ook voor de poule waarin het Waardenburgse WNC uitkomt tegen de Bommelse overbuur Nivo Sparta en de Brabantse zondagclubs EVVC uit Vinkel en HVCH uit Heesch. Het Vianense Brederodes bekert tegen FC Breukelen, het Utrechtse Elinkwijk (zondag) en De Meern, ook in een poule met twee tickets voor de eerste knock-out ronde. In de poules van de overige regioclubs plaatst alleen de poulewinnaar zich voor de volgende bekerronde. Er staan ook hier diverse derby's op het programma. HSSC'61 speelt tegen de buren Meerkerk en Lekvogels en tegen zondagclub Be Ready uit Hank. Interessant is ook de Betuwse poule met ASH, Haaften, DSS'14 en GVV. Dit geldt ook voor de poule met Asperen, Beesd, Leerdam Sport en Ameide. Ook Vuren en SVS'65 treffen in Hardinxveld en Peursum opponenten uit de directe omgeving. SC Everstein bekert tegen Zuilichem en de zondagclubs BZS en SCR. Vianen heeft tegen het Utrechtse DESTO en Focus'07 en Vriendenschaar uit Culemborg een mooie bekerindeling. Herovina speelt voor de beker tegen Arkel en de Betuwse zondagclubs Teisterbanders en Wadenoijen. Voor Rhelico staan bekerduels tegen Sparta'30, Unitas (zaterdag) en zondagclub Dussense Boys op het programma.


De Snelle Vogel

asperen • De oude duiven van De Snelle Vogel uit Asperen werden afgelopen zaterdag gelost in Bergerac over een gemiddelde afstand van 852 kilometer. De uitslag: J.A.C. Verwey: 1,8; I. de Jong jr.: 2,4; A . Boei: 3,10; A. C. Versluis: 5,7,11; Berry van Ochten: 6,9. De jonge duiven werden zondag gelost in Lessines, gemiddelde afstand 160 kilometer. De uitslag: combinatie De Jong: 1,2,3,8,15,16; De Jong van Kampen en zoon: 4,6,7,9,10,13,14,19,20; Ad de Jong: 5,11,12,17,18.