• V.l.n.r. Wil Geraerds, Gert Leeuwis, Andries van der Meer, Rutger Leeuwis en Tineke van der Meer.
• V.l.n.r. Wil Geraerds, Gert Leeuwis, Andries van der Meer, Rutger Leeuwis en Tineke van der Meer. Foto: Dick Aanen

Flinke donatie voor Happy Gunjur

vianen • Gert en Rutger Leeuwis van het Panterhuis in Vianen hebben vrijdagmiddag een cheque van 3000 euro overhandigd aan Tineke en Andries van der Meer van de stichting Happy Gunjur.

De stichting heeft als voornaamste doel om in het Gambiaanse dorp Gunjur kinderen van jonge leeftijd, die wegens geldgebrek van hun ouders niet naar school kunnen, onderwijs te laten volgen. Het gesponsorde geld van Het Pantserhuis zal worden gebruikt voor de renovatie van de daken van twee schoolgebouwen. "De dakplaten zitten vol met gaten", staat in de onlangs verspreide nieuwsbrief van de stichting. "Beide gebouwen van circa 23 x 12 meter. Het is een dakconstructie met een houten frame en daarop golfplaten. Nu lek het aan alle kanten. Tevens is er behoefte aan verlichting in de zeer donkere lokalen."

Naast het geldbedrag, schonk het Panterhuis ook nog een grote hoeveelheid schoentjes voor de schoolkinderen van het dorp.

Gert Leeuwis zei getroffen te zijn door het feit dat de initiatiefnemers zoveel energie steken in hun Gambiaanse project. "Het is hun hele ziel en zaligheid." Het mooie van dit lokale initiatief is ook dat het geld daadwerkelijk goed wordt besteed, benadrukten pa en zoon Leeuwis. Gert: "Wij zijn heel blij dat we jullie hiermee kunnen helpen en verheugd dat het dak er ook echt komt. Ik vind het vooral ook fijn voor Andries, die ondanks zijn nare ziekte, in staat is om dit project nog te realiseren."

Acties

De stichting heeft ook in de eerste maanden van 2018 veel zaken kunnen realiseren voor het Gambiaanse dorp. Met de hulp uit Nederland kunnen nog steeds 110 kinderen naar school. Ook kon een nieuw platform worden gebouwd voor de waterinstallatie bij de Tarud pre school. Het afgelopen half jaar gingen twee transporten met dozen naar Gambia. Een invalide vrouw ontving een rolstoel. De lokale voetbalclub FC Happy Gunjur werd ondersteund met sportkleding, schoenen en geld voor het vervoer bij uitwedstrijden. De spullen die in Nederland worden opgehaald worden in Gunjur verkocht in een winkeltje. Dit jaar kon er ook een nieuw dak worden aangebracht op het winkeltje.

Stichting Happy Gunjur timmert behoorlijk aan de weg, onder andere met verkoop van spullen op diverse markten. Maar ook werd een Afrikadag gehouden op de buitenschoolse opvang Jolie. Via de Beursvloer werden matches gemaakt voor diverse goederen en diensten, onder andere van Miele, Makro, bibliotheek Vianen en de Rabobank.

Donaties voor stichting Happy Gunjur kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL55 RABO 0130247464.

Meer informatie via

q www.happygunjur.nl