woensdag 25 juli

Avondwandeling
19:00, Neerijnen, parkeerterrein Stroomhuis Neerijnen. Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert een avondwandeling door de uiterwaarden van de Waal. Deelnemers lopen met de boswachter via het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen naar de Waalbandijk. Hier hebben ze een prachtig uitzicht op de Rijswaard en kasteel Waardenburg. Daarna wordt afgedaald naar de Rijswaard, waar de struinroute door het uitgestrekte gebied langs de Waal wordt gevolgd. Onderweg vertelt de boswachter over het ontstaan en beheer van het landschap. Ook is er oog voor de bijzondere vegetatie (stroomdalflora) in het gebied. Tegen de schemering is de kans groot dat de reeën tevoorschijn komen. De wandeling duurt zo'n 2,5 uur, deelname kost 5 euro voor volwassenen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2,50 per persoon. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee op vertoon van hun pas. Reserveren kan via de website. www.glk.nl/evenementen

zaterdag 28 juli

De Rommelschuur
09:00-12:00, Schoonrewoerd, Overheicop 1. De Rommelschuur is open van 09:00 tot 12:00 uur. De organisatie is in handen van de gereformeerde kerk.

dinsdag 7 augustus

Over de natuur
14:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Hans Brongers verzorgt een lezing over de natuur in Nederland en in het bijzonder de natuur rondom Vianen. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) en in samenwerking met Zorgspectrum. De middag begint om 14:30 uur. Locatie is de Kwantzaal. Entree is gratis, aanmelden is ook niet nodig.

woensdag 8 augustus

Verrassingsmiddag
13:30-16:30, Leerdam, Hoogeind 20. Bezoekboerderij Het Achterhuis organiseert in de zomer weer verschillende verrassingsmiddagen. Vooraf opgeven is noodzakelijk, dit kan via 0345-619887 of info@bezoekboerderij.nl. Deelname kost 8 euro per persoon.

'Belle et Sébastien'
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) toont de film 'Belle et Sébastien' over een jongen - Sébastien - en zijn vriendschap met een wilde hond - Belle. De rolprent speelt zich af in 1945, als het Franse dorp van Sébastien het einde van de oorlog viert. De 10-jarige wacht ongeduldig op de terugkeer van zijn nicht Angelina. Haar vliegtuig is echter in de Alpen neergestort. De filmvertoning in de Kwantzaal begint om 19:30 uur. Entree is 2 euro, inclusief koffie of thee en een hapje en een drankje. Aanmelden is niet nodig.