Afbeelding
Foto: Rick den Besten

fotoreportage nijmeegse vierdaagse

berg en dal • We hebben het donderdag heel vaak gehoord: "Wat leuk dat jullie er weer zijn!". Na een afwezigheid van pakweg 15 jaar, was de redactie van Het Kontakt donderdag weer present op de Zevenheuvelenweg om de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse een hart onder riem te steken. We hadden appels en andere - iets minder gezonde - snacks bij ons. En natuurlijk hebben we ook de belevenissen van veel deelnemers uit de regio opgeschreven.

We hebben zoveel mooie mensen ontmoet en leuke verhalen gehoord. Zo waren er de vriendinnen Lia Sengers uit Gellicum en Ria Mastenbroek uit Beusichem die als wandelmaatjes aan elkaar zijn gekoppeld door hun beide echtgenoten. "Sinds we een keer samen de Vierdaagse hebben gelopen, zijn we vriendinnen. We trainen ook samen, dan gaan we naar Zandvoort of Katwijk. Heel gezellig."

En wat te denken van vader en dochter Gerard en Anne van Wiggen uit Vianen, die ook alweer voor de negende keer meedoen. Het tweetal traint ook flink voor het wandelevenement. Van Wiggen zet dan met behulp van fietsknooppunten routes uit in de omgeving. Zo kom je nog eens ergens. Hij somt op: "Oudewater, Slot Loevestein enzovoorts." Want: je moet natuurlijk wel de nodige meters maken voor je in Nijmegen aan de start verschijnt. Anne: "We bouwen het rustig op hoor, vanaf februari wandelen we zo'n twee keer per week. En dan steeds langere afstanden." Eén domper was er donderdag wel: een blaar. Anne: "Ik heb in negen jaar tijd nog nooit blaren gehad. En nu opeens wel."

En zo waren er nog meer belevenissen, klein of groot. Iedereen had eigen verhaal. Helaas was er in de krant niet voor iedereen plaats, maar alle foto's en zoveel mogelijk verslagen zijn in ieder geval op onze Facebook-pagina en website te vinden.

En volgend jaar? Dan zijn we er weer bij. Ook wij hebben het virus (weer) te pakken.

Fotografie

Marijke Verhoef
Rick den Besten

Website

www.hetkontakt.nl/vianen
www.hetkontakt.nl/leerdam

Facebook

www.facebook.com/leerdam.nieuws
www.facebook.com/vianen.nieuws