• Maud Agterberg met haar toppertje Top Quality Girl.
• Maud Agterberg met haar toppertje Top Quality Girl. Foto: Peter Verbeek

Weer regiotitel voor Maud Agterberg

hagestein • Tijdens de regiokampioenschappen voor pony's, die onlangs in Renswoude zijn gehouden, viel Maud Agterberg uit Hagestein twee keer in de prijzen.

De 11-jarige amazone, lid van de Brederoderuiters, won de individuele titel bij het springen, en eindigde met haar team afgetekend op de eerste plaats.

Maud zit van jongs af aan al tussen de paarden en de pony's, Niet vreemd, want haar moeder Antoinette is eigenaar van Stal Bosgoed. Omdat daar toch wat meer actie in zit, heeft ze een voorkeur voor springen. "Maar ik train ook wel dressuurproeven." Maud heeft twee pony's: de 22-jarige Apache, waarmee ze in de L-klasse rijdt, en de 10-jarige Top Quality Girl (Gigi). Met die laatste heeft ze inmiddels genoeg punten verdiend om van de M- naar de Z-klasse te promoveren.

Springfout

"Vorig jaar ben ik met zowel Apache als Gigi regiokampioene geworden. Met beide pony's heb ik meegedaan aan het NK in Ermelo, maar door een springfout van Apache en een weigering van Gigi ben ik daar niet op het podium gekomen. Dit jaar heb ik met een team, bestaande uit Naomi de Jong, Ilse Collée, Soscha Kastelein en Joëlle van Kesteren, de gecombineerde spring- en dressuurwedstrijd gewonnen, met meer dan 100 punten verschil."

Met Apache is Maud reservekampioen geworden, en met Gigi was zij, na een foutloze manche, wéér de beste. "Ik heb er een mooie paardendeken en een kampioenslint aan overgehouden. Daardoor mag ik op 25 augustus, zowel met het team van de Brederoderuiters als individueel, opnieuw meedoen aan het NK."