'Zomer in Gelderland' komt langs in Vuren

vuren • Omroep Gelderland doet woensdag 15 augustus met het programma 'Zomer in Gelderland' het dorp Vuren aan.

Op het terrein waar basisschool De Vuurvlinder stond, zijn de hele dag activiteiten. Toeschouwers zijn al vanaf 09:30 uur welkom. Hoogtepunt natuurlijk is de spelshow waarin een team Vurenaren een gooi doen naar de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'.

De uitzending in Vuren begint op woensdag 15 augustus al vroeg op de radio van Omroep Gelderland. De live uitzending op televisie begint om 18:00 uur. Het team van Vurenaren bestaat uit: Nancy de Leeuw en Sandra Aantjes (oranjevereniging Juliana) Karla van Heumen (gymnastiekvereniging ODI), Bert Jan van de Beek (supermarkt SPAR) Casper Valen (vv Vuren) John van Nieuwaal (jeugdhonk De Halte) Jenno van Ekeren (makelaar) Elles Sprenger (kantinedame van vv Vuren), Inaz Tamimi (Ontmoet & Proef Vuren) en Henry Wessels (entertainer).

's Ochtends hoort dit team wat hun grote opdracht is. Ze hebben vervolgens de hele dag om die taak voor te bereiden. In de uitzending op televisie is vervolgens te zien wat ze ervan gemaakt hebben. Soms gaat het om iets namaken, soms iets uitvoeren of presenteren. Maar het heeft altijd te maken met het dorp. Het team kan ook de hele dag door punten verzamelen en daarmee uiteindelijk een geldbedrag in de wacht slepen. Dit moet dan wel weer besteed worden aan het dorp. Het team inwoners heeft besloten om dit te reserveren voor de aanleg van een pannaveldje in Vuren.